PRIPREMA KOŽE ZA ZIMU

PRIPREMA KOŽE ZA ZIMU

Foto: 

Chezbeate / Pixabay

Mila Hrastić

Mila Hrastić

Jako je važno piti dovoljno vode

U zimskim mjesecima koža je osjetljiva i podložna pucanju i isušivanju.

Prije zime moramo učiniti sve što je u našoj moći da pripremimo kožu za hladnoću, vjetar i boravak u zatvorenim prostorima koje se griju, a posljedica grijanja prostorija je izrazito suh zrak.

Svatko od nas drugačije reagira na zimu. Isto kako neki dobro reagiraju na ljetne vrućine, tako netko dobro podnosi niske temperature, a nekome niska temperatura izaziva burnu i vrlo neugodnu reakciju na nas najveći organa, našu kožu.

Zaštita lica

Tako vjetar, niske temperature i suhi zrak u kojem boravimo „kradu“ koži njena prirodna ulja, ostavljajući je suhom i iritiranom.
Kako koža ne bi doživjela stres, za početak, ako još niste, zamijenite sve proizvode koje ste koristili u ljetnim mjesecima za one koje su prilagođene zimskim mjesecima. Naša koža sada treba puno više hidratacije jer teško zadržava prirodnu vlagu. Naravno, morate voditi računa i o vašem tipu kože.

Po danu kožu zaštitite kremama, mlijekom i uljem koje će zadržati vlagu i podariti vašoj koži potrebne hranjive tvari, a po noći koža treba hidrataciju.
Kako koži treba prehrana tako i cijeli organizam trebate zaštititi od hladnoće, a ujedno ćete pomoći i svojoj koži promjenom prehrambenih navika zimi. Preporučuje se uzimanje što više svježeg voća i povrća bogatog željezom i vitaminom C, kao i orašastih plodova koji su izvor vitamina E i B i nezasićenih masnih kiselina.

Koža ruku i nogu

Osim lica, zimi stradava i koža ruku i nogu. Ruke je važno zaštititi od hladnoće. Također, preporučujemo nanositi hranjivu kremu za ruke barem tri puta dnevno.

Koža nogu stradava zbog nošenja najlonki, čarapa… i svega što vas zimi grije, zato kožu nogu često namažite losionom za tijelo.
Nemojte se tuširati vrućom vodom te vrijeme tuširanja i kupki zimi treba skratiti, bilo bi dobro da koristite i hidratizirajuće gelove za tuširanje.

Preporučujemo vam da i dalje nastavite unositi minimalno dvije litre tekućine, ali zimi bi bilo bolje da vodu zamijenite biljnim čajevima bez šećera.

Ne zaboravite kosu

Naravno, zimi ne smijete zaboraviti na svoju kosu, kako ju ljeti treba štititi od isušivanja tako i zimi treba zaštititi kosu, kako bi izgledala njegovano i elastično. Najbolje je da se konzultirate sa svojom frizerkom koje proizvode da koristite zimi.

Čuvajte i ne zanemarujte svoju kožu, uz malo mašte i prirodne sastojke, vaša koža može blistati i zimi.

Mila Hrastić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.