Silikon zamijenila hijaluronska kiselina

Silikon zamijenila hijaluronska kiselina
D.H.

D.H.

“Kiselina umjesto noža!”

Hijaluronska kiselina nalazi se u mekim vezivnim tkivima, u tekućini koja okružje oči i u nekim hrskavicama. Hijaluronska kiselina je glikozaminoglikan i čini sastavni dio vezivnog tkiva dermisa ispunjavajući prostor između kolagenih i elastičnih vlakana te se tijekom života razgrađuje i izgrađuje. Starenjem, moć njezina obnavljanja znatno se smanjuje.

Posljednjih 30 godina razvijale su se različite forme sintetske hijaluronske kiseline u svrhu liječenja različitih reumatoloških i oftalmoloških poremećaja kao i s ciljem ubrzavanja cijeljenja rana. Danas ipak najveću pozornost javnosti privlače preparati ove kiseline koji se koriste u korektivnoj i estetskoj medicini.

Uloga hijaluronske kiseline je višestruka, sudjeluje u transportu nutrijenata, hidraciji kože, ali i kao obrambena od mehaničkih i kemijskih oštećenja.

Radi se o dermalnim (punjačima) filerima kojima poboljšavamo konture lica, popunjavano ožiljke i bore (glabelarne linije, perioralna regija – pušačke bore, rubovi usana – marionetske linije, nazolabijalne linije, usne, obrazi, ožiljci od akne i dr.).

Nepravilnosti koje su estetski kirurzi donedavno popravljali silikonima, danas se popravljanju hijaluronskom kiselinom. Efekti takvih zahvata vidljivi su od šest do devet mjeseci.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.