Stavljate dezodorans odmah nakon tuširanja?

Stavljate dezodorans odmah nakon tuširanja?

Foto: 

DaModernDaVinci / Pixabay

D.H.

D.H.

Stručnjaci kažu da je to pogrešno

Vjerojatno nikada niste pretjerano razmišljali o načinu na koji koristite dezodorans : Otuširate se, nanesete ga u spreju ili roll-onu i to je sve. Ali, postoje mnoge pogreške koje se događaju u korištenju ovog proizvoda za osobnu higijenu i rade više štete nego koristi.

Stručnjaci kažu da je najčešća i najveća pogreška stavljanje prevelike količine. Nema potrebe da potrošite pola bočice u nekoliko korištenja jer velika količina ne znači i dugotrajniju zaštitu i miris.

Liječnica Dawn Harper otkrila je za The Sun da je idealno staviti po dva pritiska spreja ispod svakog pazuha. Osim toga, rekla je nešto što mnoge iznenađuje: “Ne trebate koristiti dezodorans svakodnevno, možete svakih par dana.”

Osim toga, ne bi trebalo, kaže, dezodorans stavljati ujutro. Zapravo je bolje nanositi ga navečer, prije spavanja. Tako će koža upiti miris i područje ispod pazuha bit će suho, a ujutro neće biti potrebe za tuširanjem. Napominje još i da nikada ne nanosite dezodorans odmah nakon izlaska iz tuša već da osušite kožu ručnikom i pustite da se još osuši prirodno. Dezodorans će imati bolje djelovanje ako nije vlažna, prenosi Večernji list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.