Trend ili klasika?

Trend ili klasika?

Foto: 

All-focus

D.H.

D.H.

Modni mitovi ili istina!                                                     

Mit: Određeni komadi dobro stoje samo mršavicama i visokim ženama.

Istina: Ako vam nešto ne stoji, u 99 posto slučajeva razlog je što vam taj stil ili kroj ne odgovaraju.

Mit: Koliko para, toliko muzike.

Istina: Cijena nije nužno pokazatelj kvalitete – modne kompanije vam ne naplaćuju vrijednost samog proizvoda, već onoliko koliko misle da ste voljni platiti za njihov brend. Najbitnije je da znate napraviti razliku između nečega što izgleda jeftino i nečega što izgleda skupo, bez obzira na to da li su u pitanju odjeća, cipele ili modni dodaci.

Mit: Dezeni s velikim detaljima isključivo su za krupnije žene ili obrnuto.

Istina: Ovaj mit se svodi na to da je dobar dezen dobar, bez obzira na veličinu. I da, to uključuje i vodoravne prugice!

Mit: U središtu odjevne kombinacije treba biti samo jedan odjevni predmet.

Istina: Iako je dobra ideja suprostaviti neutralne komade onim u središtu kombinacije, to ne znači da se morate ograničiti samo na jedan takav komad. Današnja moda trpi puno toga, samo je stvar znate li to iskombinirati i najvažnije znate li nositi tu kombinaciju.

Mit: Struk i ženstvenu figuru najbolje ćete istaknuti remenom.

Istina: Iako je točno da ćete remenom vizualno podijeliti figuru na pola i istaknuti obline, nitko ne kaže da taj efekt možete postići jedino na taj način. Mnogi odjevni komadi pružaju isti efekt zahvaljujući kroju ili rasporedu boja, stvarajući optičku iluziju. Ili jednostavno skrenite pažnju na svoj struk na neki drugi način, recimo kratkom kožnom jaknom koju ste obukli preko haljine.

Mit: Najpametnije je ulagati u klasične bezvremenske komade, a ne one što su u modi.

Istina: Najpametnije je uložiti u ono što vam se najviše sviđa, što vam dobro stoji, u čemu se osjećate ugodno i što ćete najviše nositi. Ni odjeća klasičnih krojeva ne traje vječno, ali dobro je imati i nekoliko takvih komada u svom ormaru – recimo malu crnu haljinu.

Eleonora Mandić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.