U par koraka do savršene kože-KAKO PRAVILNO NJEGOVATI LICE

U par koraka do savršene kože-KAKO PRAVILNO NJEGOVATI LICE
Anja Prajninger

Anja Prajninger

 Neke žene imaju tu sreću da genetski imaju „zahvalno“ lice pa im sama njega istoga ne iziskuje puno više od samog dnevnog umivanja i eventualno nanošenja kreme.

No, s godinama svako lice postaje zahtjevnije pa je bolje steći zdravu naviku vođenja brige o licu već u mladim danima.

U današnje vrijeme kada smo osupnuti savjetima sa svih strana, jednostavno se pogubite u svim tim „trikovima“ ljepote i „tajnama“ mlađeg izgleda pa zapravo od previše preparata koji su dostupni, ne znate koji biste, a ni kako koristili.

U ovom tekstu ćemo vam pojasniti kada se koji proizvod za lice koristi da bi vam olakšali u sastavljanju vlastite rutine njege lica.

Prvi korak: SKIDANJE ŠMINKE

Naravno, prije nego krenete sa ikakvom njegom lica, najbitnije je znati da morate temeljito skinuti šminku. Sigurno su vas još i majke plašile time kako ne smijete spavati sa šminkom jer će vam lice ostariti prije vremena.

Dakle, ovaj korak možete obaviti onako kako ste naviknuli do sada; mlijekom za čišćenje lica, uljem, micelarnom vodom, vlažnim maramicama…, ali nikako ne gelovima i pjenama za umivanje.

Za masniju kožu je preporučljivo koristiti mlijeko, dok su ulja za suhu i osjetljivu kožu te za skidanje šminke sa cijelog lica, uključujući s očiju.

Potrebno je umasirati ga suhim rukama na suhu kožu te skinuti mokrim blazinicama ili vlažnim maramicama za skidanje šminke.

Drugi korak: UMIVANJE

Ovaj korak radite gelom ili pjenom za umivanje na vlažnu kožu te se nakon utrljavanja proizvoda na lice mora temeljito isprati. Ovi proizvodi se ne smiju nanositi na područje oko očiju.

Treći korak: TONIK  

Tonik je tekući proizvod koji se nanosi blazinicom ili se šprica direktno na suho lice.

Također, tonik se koristi nakon svakog ispiranja lica vodom. Primjerice, nakon ispiranja pilinga ili maske, a ako iduće proizvode koje nanosimo ne treba ispirati.

Četvrti korak: PODRUČJE OKO OČIJU

Serumi ili kreme za njegu područja oko očiju nanose se prvi nakon čišćenja kože zbog tankog i osjetljivog područja.

Peti korak: SERUMI ILI AMPULE

Serume i/ili ampule nanosite isključivo prije kreme ako su lagane vodenaste teksture. Svakako treba napomenuti kako oni nisu zamjena za kremu već samo dodatak njezi. Ukoliko nemate potrebu za nanošenjem nekog seruma, slobodno preskočite ovaj korak u svojoj rutini.

Šesti korak: KREMA

Kako smo već zaključili, krema tek dolazi na kraju te je samim time i završni korak u njezi lica. Stavlja se na prethodno temeljito očišćenu i nahranjenu kožu da bi dodatno hidrirala lice. Bilo da se radi o noćnoj, dnevnoj, za zrelu ili osjetljivu kožu, bitno je da pronađete onu koja odgovara vašoj koži. Krema je osnovni preparat za njegu lica, pa ako ne koristite baš ništa od svega gore navedenoga, barem koristite kremu.

Sedmi korak: ULJI SERUMI I SUHA ULJA
Ovi proizvodi se mogu umiješati u kremu ili se koristiti samostalno tako što ćete ih natapkati na lice nakon nanošenja kreme.

Pilinzi i maske se koriste jednom do dva puta tjedno, ovisno o potrebama kože. Piling se koristi nakon umivanja, a prije tonika, dok se maska stavlja nakon tonika. Nakon maske se koriste svi ostali preparati koji se ne ispiru.

Na njegovanoj koži svaka šminka bolje stoji iako je nije puno ni potrebno. Uz održavanje ove dnevne rutine njege, vaše lice će vam biti zahvalno, a vi ćete se osjećati svježije i mlađe.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.