53 Hrvata zaraženo ospicama!

53 Hrvata zaraženo ospicama!
D.H.

D.H.

„Epidemija ospica se širi“

U ovom trenutku u Hrvatskoj je registrirano 53 oboljelih od ospica, izvjestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). Najviše obljelih, 31, u Gradu je Zagrebu. Slijede Splitsko-dalmatinska županija s 14 oboljelih, Brodsko-posavska s petoro, Zadarska s dvoje te Dubrovačko-neretvanska županija s jednom registriranom oboljelom osobom.

„Od ukupno 53 oboljela od ospica, devet je slučaja importirano (zarazu su stekli izvan Hrvatske). 27 osoba zarazilo se u Hrvatskoj u kontaktu s oboljelima od ospica. Za 17 oboljelih ne može se utvrditi izvor infekcije. 25 oboljelih osoba je necijepljeno, petoro oboljelih je nepotpuno cijepljeno (samo jednom dozom cjepiva), sedmoro oboljelih osoba su primile 2 doze cjepiva, a u 16 osoba je cjepni status nepoznat“, priopćeno je iz HZJZ-a.

Kod oboljelih osoba kod kojih je rađena genotipizacija utvrđen je genotip D8.

Irena Dragičević

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.