ad
ad

AstraZenecin koktel lijekova pokazuje obećavajuće rezultate u liječenju COVID-19

AstraZenecin koktel lijekova pokazuje obećavajuće rezultate u liječenju COVID-19

Foto: 

Paul McManus / Pixabay

D.H.

D.H.

Smanjenje rizika od razvoja bolesti

Eksperimentalni koktel lijekova koji bi mogao pomoći u liječenju COVID-19 pokazao je priličan uspjeh u posljednjoj fazi studije, objavili su iz AstraZenece.

Njihov koktel lijekova, trenutnog naziva AZD7442, smanjio je rizik od razvoja obziljnog oblika COVID-19 i smrti za 50 posto kod pacijenata koji su imali simptome do sedam dana.

Rana intervencija s našim antitijelima može znatno smanjiti razvoj ozbiljnog oblika bolesti, a pruža zaštitu više od šest mjeseci, istaknuo je Mene Pangalos, neuroznanstvenik i izvršni potpredsjednik u AstraZeneci.

Ovo nije jedini lijek za COVID na kojem AstraZeneca radi. Razvijaju i koktel lijekova koji bi se primjenjivao kao terapija kod ljudi koj nisu razvili dovoljno jak imunološki odgovor na cjepivo protiv COVID-19. Iz AstraZenece su za taj koktel lijekova prošlog tjedna zatražili hitno odobrenje od američkog regulatora, no za sad nisu dobili nikakav odgovor, prenosi Zimo.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.