DANI OTVORENIH VRATA KBC-a SPLIT

DANI OTVORENIH VRATA KBC-a SPLIT

Foto: 

KBC Split

D.H.

D.H.

Rano prepoznavanje kronične bubrežne bolesti u bolesnika sa šećernom bolesti

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti i Europskog dana laboratorija KBC Split organizira akciju pod nazivom ‘Dani otvorenih vrata KBC-a Split – ran prepoznavanje kronične bubrežne bolesti u osoba sa šećernom bolesti’.

Cilj navedene je podizanje svijesti o visokoj učestalosti kronične bubrežne bolesti u osoba sa šećernom bolesti te o potrebi ranog prepoznavanja ove bolesti.

Dobro je poznato kako se kronična bubrežna bolest razvija u 30-50 % bolesnika sa šećernom bolesti, a s obzirom na to da je vrlo često asimptomatska kasno se dijagnosticira i kao takva pridonosi razvoju brojnih komplikacija.

Besplatni probir na kroničnu bubrežnu bolest u bolesnika sa šećernom bolesti održat će se 11. i 12.11.2023. (subota i nedjelja) od 8 do 15 sati na lokalitetu Firule u Centralnom laboratoriju.

Probir uključuje: mjerenje arterijskog tlaka, mjerenje snage mišića, laboratorijske pretrage krvi te urina i procjenu sastava tijela.

‘Naglašavamo da je probir predviđen samo za bolesnike sa šećernom bolesti. Pozivamo sve zainteresirane koji ispunjavaju navedeni da se prethodno naruče za termin na telefonski broj 021/ 557 642 svakim radnim danom od 14.30 do 15.30 (narudžba obavezna!)’, poručuju iz splitske bolnice.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.