Europska unija odbila naručiti dodatnih 100 milijuna doza AstraZenece

Europska unija odbila naručiti dodatnih 100 milijuna doza AstraZenece
D.H.

D.H.

 

“Za drugo tromjesečje ugovor je predviđao 180 milijuna doza, a kompanija je rekla da može isporučiti 70 milijuna”

 

Europska unija odbila je mogućnost naručivanja dodatnih 100 milijuna doza cjepiva protiv covida-19 kompanije AstraZeneca, rekao je danas glasnogovornik EU-a.

Europska komisija nije iskoristila mogućnost kupnje dodatnih doza u zadanom roku, kazao je glasnogovornik Komisije za zdravstvo Stefan de Keersmaecker, piše CNN, a prenosi Index.

“U prvom tromjesečju isporučeno je 30 milijuna doza, što je manje od onoga što se očekivalo prema ugovoru. Za drugo tromjesečje ugovor je predviđao 180 milijuna doza, a kompanija je rekla da može isporučiti 70 milijuna”, dodao je.

Europski dužnosnici ne skrivaju svoje nezadovoljstvo činjenicom da je AstraZeneca isporučila manje doza nego što je bilo određeno ugovorima, zbog čega je EU uvela izvozna ograničenja za doze proizvedene unutar njenog područja.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.