Građevinska tvrtka Spegra ponovno donirala KBC Split

Građevinska tvrtka Spegra ponovno donirala KBC Split
D.H.

D.H.

‘Nadamo se kako će se i drugi povesti našim primjerom’

Građevinska tvrtka Spegra ovih je blagdana odlučila ponovno donirati KBC Split i to u dva navrata. Financiranjem uređenja dnevnog boravka na Klinici za infektologiju te donacijom invazivnog monitora za praćenje vitalnih funkcija, koji će biti smješten u novom kirurškom bloku na Križinama.

Ravnatelj KBC Split, Julije Meštrović, poručio je kako je zahvalan na donacijama, a posebno na kupnji invazivnog monitora.

‘Uređaj omogućava invazivni i neinvazivni nadzor nad vitalnim funkcijama i nezaobilazan je u jedinicama intenzivnog liječenja, kao i u operacijskoj dvorani. On nam daje detaljan uvid u stanje pacijenta, što je glavni parametar za daljnje postupke liječenja i postizanje optimalnog stanja pacijenta. Omogućava kontinuirano praćenje EKG-a, pulsne oksimetrije, mjerenje arterijskog, plućnog, intrakranijskog i centralnog venskog tlaka što su samo neke od mogućnosti koje nam ovaj uređaj daje’, rekao je Meštrović.

Iz Spegre kažu kako već godinama doniraju KBC Split zbog ogromnog značaja te institucije kojoj gravitira gotovo milijun ljudi s juga Hrvatske.

‘Osjećamo obvezu i dužnost pomoći u okviru naših mogućnosti i nadamo se kako će se druge uspješne tvrtke povesti našim primjerom, u okviru svojih mogućnosti, jer je iznimno važno vratiti zajednici iz koje potječeš te podijeliti uspjeh s drugima. To je ono što nas čini ljudima. Ovim putem, u ime svih djelatnika Spegre, želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima koji savjesno i predano obavljaju svoju zahtjevnu dužnost’, poručila je Maja Borovina Frankić iz tvrtke Spegra.

Dnevni boravak na Klinici za infektologiju je već uređen, a invazivni monitor za praćenje vitalnih funkcija će uskoro biti dostavljen u novouređeni kirurški blok na Križinama.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.