HALMED: Povlači se lijek Angusta 25 mikrograma tablete

HALMED: Povlači se lijek Angusta 25 mikrograma tablete

Foto: 

Daniel Reche from Pixabay

D.H.

D.H.

Za poticanje porođaja

Tvrtka Swixx Biopharma d.o.o., lokalni predstavnik nositelja odobrenja za stavljanje u promet lijeka Angusta 25 mikrograma tablete (mizoprostol), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije B26789 tog lijeka za poticanje porođaja. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

‘Navedena serija lijeka povlači se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na dobiven rezultat izvan odobrenih specifikacija za nepoznatu nečistoću tijekom izvođenja rutinskog ispitivanja stabilnosti gotovog lijeka.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu je dostupan drugi lijek koji sadrži djelatnu tvar mizoprostol, stoga povlačenje predmetnog lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta. Ovaj lijek primjenjuju zdravstveni radnici u bolničkim ustanovama’, stoji u obavijesti objavljenoj na stranicama HALMED-a.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.