ad
ad

HALMED poziva na zamjenu MiniMed inzulinskih pumpa serije 600 s prozirnim prstenom za učvršćivanje

HALMED poziva na zamjenu MiniMed inzulinskih pumpa serije 600 s prozirnim prstenom za učvršćivanje

Foto: 

Jwskks5786 / Pixabay

D.H.

D.H.

Zamjena se ne naplaćuje

HALMED  je objavio ažuriranu sigurnosnu obavijest o preporuci da se inzulinska pumpa tvrtke Medtronic MiniMed serije 600 s prozirnim prstenom za učvršćivanje, zamijeni inzulinskom pumpom serije 600 s crnim prstenom za učvršćivanje poboljšane izdržljivosti. Prva obavijest upućena je još u studenom 2019. vezana za inzulinske pumpe serije 600, tip 640G i tip 670G.

Zamjena se ne naplaćuje te će se provesti i u slučaju da prozirni prsten za učvršćivanje nije oštećen, poručuju iz HALMEDA.

– MiniMed inzulinska pumpa serije 600 dizajnirana je s prstenom za učvršćivanje pumpe kako bi se spremnik zaključao u inzulinsku pumpu. Uslijed pada ili udarca pumpe u tvrdu površinu može doći do napuknuća prstena za učvršćivanje pumpe, što onemogućuje pravilno zaključavanje spremnika inzulina. U slučaju da spremnik nije pravilno zaključan u pumpu, može doći do prekomjerne ili nedovoljne isporuke inzulina, što može dovesti do hipoglikemije ili hiperglikemije.

Zahvaćeni su svi serijski brojevi inzulinske pumpe MiniMed serije 600 s prozirnim prstenom za učvršćivanje, pojašnjavaju.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.