Južna Kalifornija izvor je nove varijacije koronavirusa

Južna Kalifornija izvor je nove varijacije koronavirusa
D.H.

D.H.

 

-Ne zna se je li smrtonosnija-

Nova varijanta covida-19 otkrivena je u Južnoj Kaliforniji, a novo istraživanje pokazalo je da se ova varijanta širi diljem SAD-a i svijeta.

Ova varijanta nazvana je CAL.20C, a prvi put je otkrivena u srpnju u okrugu Los Angeles. Ponovno se pojavila u Južnoj Kaliforniji u listopadu. Nakon toga se počela dalje širiti tijekom studenog i prosinca.

Čini se da je ovom varijantom koronavirusa zaraženo polovica aktivnih slučajeva u Južnoj Kaliforniji. Još nema podataka o tome je li ova varijanta smrtonosnija od do sada poznatih sojeva te hoće li na varijantu CAL.20C djelovati raspoloživa cjepiva, prenosi Medical xpress. U tijeku su istraživanja koja će pokušati odgovoriti na ta pitanja.

“Nove inačice ne utječu uvijek na ponašanje virusa u tijelu”, rekao je koautor studije dr. Eric Vail, docent patologije u Centru za bioinformatiku i funkcionalnu genomiku na Cedars-Sinai.

Od 22.siječnja ova varijanta je pronađena diljem SAD-a, ali i u Danskoj, Australiji, Izraelu, na Novom Zelandu, u Singapuru i Velikoj Britaniji, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Journal of American Medical Association, prenosi N1.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.