KARDIOLOG UPOZORAVA Ove namirnice su jako loše za srce

KARDIOLOG UPOZORAVA Ove namirnice su jako loše za srce

Foto: 

StockSnap / Pixabay

D.H.

D.H.

On ih nikada ne jede

Brojna istraživanja pokazala su da određene namirnice pridonose boljem zdravlju srca i krvožilnog sustava, dok je druge bolje izbjegavati. Isto savjetuje i kardiolog Long Cao, koji je za portal The Healthy otkrio koje namirnice nikad ne jede upravo zbog toga što su izuzetno nezdrave za zdravlje srca.

Riječ je o smrznutoj, konzerviranoj i ultraprerađenoj hrani.

‘Iako su to često isplative i brze opcije, ove namirnice biste trebali izbjegavati što je više moguće. Budući da imaju visok udio soli i konzervansa, mogu dovesti do povišenog krvnog tlaka, izazvati upalu u organizmu i čak uzrokovati debljanje ako se redovito konzumiraju. Osim toga, zbog manjka nutritivnih vrijednosti štete zdravlju srca i krvožilnog sustava’, objašnjava Cao.

Usput napominje kako pretjerana konzumacija ove po njemu vrlo nezdrave hrane povećava rizik od srčanog udara, kao i drugih bolesti srca, od kojih neke mogu biti i smrtonosne, piše Index.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.