KBC SPLIT Na Križinama nova čekaonica za malene pacijente

KBC SPLIT Na Križinama nova čekaonica za malene pacijente

Foto: 

KBC Split

D.H.

D.H.

‘Svi djelatnici rado su se odazvali ovom malom projektu’

Maleni pacijenti Kliničkog bolničkog centra Split koji dolaze na preglede na Križine dobili su svoj dječji kutak kako bi vrijeme u čekaonici mogli provoditi u igri, crtanju i čitanju.

Inicijativa je to djelatnika Klinike za unutarnje bolesti, ambulanti Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje te Odjela dentalne medicine Zavoda za maksilofacijalnu kirurgiju koji su sami donirali svu opremu i materijal.

„Svi djelatnici rado su se odazvali ovom malom projektu. Ideja za dječji kutak se rodila kada smo primijetili da su djeca pri dolasku u bolnicu prestrašena pa smo ih htjeli opustiti i zabaviti“, rekla je sestra Darija Bošković.

Njena kolegica, sestra Rafaela Milan, nadodala je da ih je rastužilo što djeca vrijeme u čekaonici provode na mobitelu.

„Sretnije smo kada vrijeme čekanja provode uz slikovnice i kakav drugi odgojno-obrazovni materijal. Reakcije djece su izvrsne i rado provode vrijeme u našem kutku“.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.