KBC-u  Split novi MR uređaj

D.H.

D.H.

„Potreban je još jedan magnet, poručio ministar zdravstva“

Ministar zdravstva Milan Kujundžić danas je u splitskom KBC-u svečano u rad pustio novi MR uređaj, vrijedan 7,2 milijuna kuna. Uređaj za potrebe Kliničkog zavoda za dijagnostiku i intervencijsku radiologiju kupilo je Ministarstvo zdravstva, a ministar Kujundžić odmah je kazao kako splitskoj bolnici treba najmanje još jedan ovakav uređaj.

„Potrebe su ovdje velike jer veliki broj pacijenata gravitira KBC-u Split. S ovim magnetom bit će napravljen pomak u dijagnostičkom, a time i u terapijskom smislu“, poručio je ministar Kujundžić.

Nije tajna kako se „magnet“ kojeg splitska Radiologija ima već 12 godina, često kvari. Razlog tomu je preopterećenost. Prema riječima dr. Krešimira Dolića, predstojnika Kliničkog zavoda za dijagnostiku i intervencijsku radiologiju  to je najiskorišteniji uređaj takve vrste u državi.

„Novi uređaj omogućit će i kvalitetniju i dostupniju vrstu pretrage. Nadam se da ćemo barem uspjeti zaustaviti postojeće liste čekanja, dijelom ih i smanjiti. Ovisno o vrsti pretrage, lista čekanja je u prosjeku godinu dana. Iako, liste nisu realistične jer su tu i pacijenti kojima je redovan pregled u roku od šest mjeseci do godine dana. Nama je bitno riješiti akutne potrebe, vjerujem da s novim uređajem hoćemo“, poručio je dr. Dolić.

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.