KoHOM: Tko će vas sutra liječiti?

KoHOM: Tko će vas sutra liječiti?

Foto: 

Geralt / Pixabay

D.H.

D.H.

‘Kada unište vašeg doktora prvog kontakta, posljedično će uništiti bolnice koje neće izdržati taj pritisak’

Koordinacija liječnika hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) putem Facebooka je poručila građanima kako ih neće imati tko liječiti.

‘Obiteljska medicina danas:
1. Ne daju nam specijalizacije,
2. Najslabije smo plaćeni liječnici u sustavu jer imamo najniže koeficijente,
3. Ne daju nam ugovaranje privatnih ordinacija u direktnom odnosu s HZZOom ignorirajući postojeći zakon koji to dopušta,
4. Ne daju postojećim privatnicima da zapošljavaju mlade liječnike i natječu se za specijalizacije (EU fondovi!!)
5. Ne dozvoljavaju prijenos ambulante na mlade liječnike po odlasku u mirovinu,
6. Ne daju nam da radimo na fakultetu i akademski napredujemo kao struka,
7. Domski liječnici imaju manje plaće od trgovaca u nekim šoping centrima, a ugovornim privatnicima osim kozmetički prihod nije podizan već 10 godina iako je inflacija porasla valjda za 200 posto.
8. Nema stimulacija za one koji rade kvalitetnije,
9. Nema stimulacija za zapošljavanje na otocima i u ruralnim sredinama
10. Nema nikakvog dugoročnog plana da se zaustavi ova devastacija, a jedino čega se dosjetio resorni ministar jest u novi zakon o zdravstvenoj zaštiti staviti mogućnost rada liječnika do 68. godine života, kao da će s te kupljene tri godine riješiti problem ogromnog odlijeva liječnika koji nam slijedi u idućih 5 godina.
Ukratko UNIŠTAVAJU NAS KAO STRUČNU MEDICINSKU GRANU I TEMELJ ZDRAVSTVENE ZAŠTITE.
I to nije uopće slučajno, to je namjerno i planski.
Jer kada unište vašeg doktora prvog kontakta, posljedično će uništiti bolnice koje neće izdržati taj pritisak i onda će vam jedina šansa biti – platiti iz svog džepa za zdravlje.
Razmislite o ovome, jer ovo se događa već danas.
Dok HZJZovci i Ministarstvo mantraju o sistematskim pregledima mažući oči javnosti da se za pacijente i sustav zaista nešto čini, a te preglede niti ima tko raditi (osim opet privatnika), a stručno dokazano u svijetu ničemu ne služe.
MLADI LIJEČNICI IMAJU DANAS MOGUĆNOST IZBORA I NE ŽELE U OVAKVU OBITELJSKU MEDICINU, a i zašto bi? Potpuno ih razumijem iako me to kao njihovog učitelja i zaljubljenika u obiteljsku medicinu jako boli.
Pa vas pitam – tko će vas sutra liječiti?’, poručuju putem Facebooka.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.