Lijek protiv korone: Dali smo četvorici bolesnika srednje životne dobi i izgleda da djeluje

Lijek protiv korone: Dali smo četvorici bolesnika srednje životne dobi i izgleda da djeluje

Foto: 

Thanks for your Like • donations welcome / Pixabay

D.H.

D.H.

Jedan pacijent je hematološki bolesnik

Mi stalno radimo punim pogonom, moramo biti oprezni zbog velikih brojeva zaraze, nadam se da ćemo vratiti hladni pogon – poručila je Snježana Krpeta, glavna medicinska sestra u KBC-u Sestre Milosrdnice.

Ona je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekla kako imaju malu manji pritisak te da su popunjeni između 65 i 70 posto.

– Prije mjesec dana bili smo puni sa 120 COVID bolesnika. Imamo lagani pad – rekla je.

– Prije dva dana na našem punktu za testiranje bilo je 720 ljudi koji su se testirali. Nismo imali preveliki priljev bolesnika u našu bolnicu. S obzirom na to da je Zagreb i županija jedan od bolje procijepljenih, to znači da je cjepivo učinilo svoje i da je zato manji broj bolesnika na našem objedinjenom hitnom prijemu – odgovorila je na pitanje puni li omikron manje bolnice.

Dodala je kako će vrijeme pokazati ‘je li točno da se kod zaraze omikronom radi o blažim kliničkim slikama’.

Otkrila je i kako je nekoliko pacijenata primilo lijek protiv korone.

– Dali smo četvorici bolesnika srednje životne dobi i izgleda da djeluje. Moram naglasiti da je jedan bolesnik bio hematološki bolesnik, a znamo da su to ozbiljni bolesnici. Oni su u tijeku liječenja, a kako se čini, imamo povratno dobre rezultate – navela je Krpeta.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.