ad
ad

LISTA ČEKANJA OD 3.000 PACIJENATA Do ortopeda u Splitu preko uputnice nemoguće je doći

LISTA ČEKANJA OD 3.000 PACIJENATA Do ortopeda u Splitu preko uputnice nemoguće je doći

Foto: 

Nicholas Warrilow / Pixabay

D.H.

D.H.

-Devetero liječnika istovremeno je na bolovanju-

Do ortopeda u Splitu preko uputnice – nemoguće je doći. Čak devetero ih je u KBC-u na bolovanju – a na listi čekanja je više od 3 tisuće pacijenata. Problem se navodno krije u nezadovoljstvu reorganizacijom odjela. Ministar zdravstva upoznat je s problemom, a vodstvo bolnice – šuti.

Splitska ortopedija na klimavim je nogama s čak 9 liječnika istovremeno na bolovanju. Liste čekanja i sada su preduge, a pacijente brine što ih tek čeka na red stižu samo hitni pacijenti.

Pritužbe su u udrugu pacijenta stigle od nezadovoljnih građana, ali liječnika ortopedije.

Liste čekanja

‘Nažalost 3 tisuće ljude na listi čekanje npr operacija koljena i druge ortopedske stvari zaista su veliki problem i sada se mora cijela služba reorganizirati i poslati pacijente tamo gdje mogu dobiti zdravstvenu zaštitu, a to nije sigurno u KBC Split’, rekla je Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenta za RTL.

Splitski ortopedi navodno su nezadovoljni reorganizacijom odjela, a iz ravnateljstva tvrde da će upravo spajanjem odjela smanjiti liste čekanja.

Iz splitske bolnice nisu htjeli ništa komentirati, samo su nam potvrdili da odjel funkcionira normalno. Iako je čak 9 liječnika ortopedije na bolovanju. U priopćenju koje su nam naknadno poslali tvrde da liste čekanja postoje godinama, a u situaciji s pandemijom ionako su sve kirurške specijalnosti odnosno svi operacijski zahvati reducirani.

Liste čekanja u međuvremenu su se produžile. A liječnike na bolovanju navodno već provjeravaju kontrole HZZO-a.

Na štetu pacijenata

‘Naravno da odlazak ortopeda na bolovanje na ovakav način kolektivno predstavlja jednu nekorektnost prema pacijentima, jer oni nisu krivi za situaciju koja se dogodila i narušene međuljudske odnose’, priča Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenta.

Pacijentima je važno samo kada će doći na red na potrebnu operaciju, a što stoji u pozadini neslaganja između vodstva bolnice i ortopeda na bolovanju, ne bi trebala biti njihova briga.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.