ad
ad

NIJE DOBRO: U Hrvatskoj umrlo 27 ljudi, imamo 2022 novooboljelih od covida

NIJE DOBRO: U Hrvatskoj umrlo 27 ljudi, imamo 2022 novooboljelih od covida

Foto: 

Elchinator / Pixabay

D.H.

D.H.

Dvostruko više novoinficiranih nego dan ranije

Nakon više od pet mjeseci broj novozaraženih u Hrvatskoj premašio je dvije tisuće te je u protekla 24 sata broj slučajeva potvrđenih PCR testom bio 2022, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

U utorak je bilo 24 mrtvih i 1007 novoinficiranih.

U protekla 24 sata preminulo je čak 27 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet preminulih bilo je cijepljeno s dvije doze, a dvije s jednom dozom cjepiva.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 8829, a u proteklih tjedan dana preminulo je čak 107 osoba. Od 13. rujna do 13. listopada od ili uz covid-19 preminulo je 382 pacijenata.

U srijedu, prije tjedan dana, broj zaraženih je bio nešto manji, 1924, dok je tjedan dana ranije bio 1011.

U protekla 24 sata testirano je 10.218 osoba tako da je udio pozitivnih je gotovo 20 posto, što s epidemiološke strane predstavlja snažnu epidemiju. Naime, prema Europskoj agenciji za prevenciju i kontrolu bolesti sve iznad četiri posto predstavlja gubitak kontrole nad epidemijom.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.