Prijavite nuspojave lijekova!

Prijavite nuspojave lijekova!
D.H.

D.H.

„HALMED i HFD provode kampanju o važnosti prijavljivanja sumnji na nuspojave lijekova“

Do 23. studenog putem društvenih mreža Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u suradnji s Hrvatskim farmaceutskim društvom (HFD) provodi kampanju o važnosti prijavljivanja sumnji na nuspojave lijekova. Ovo je već druga godina za redom da se kampanja provodi i to u Europskom tjednu svjesnosti o važnosti prijava sumnji na nuspojave.

„Lijekovi koji su odobreni za stavljanje u promet sigurni su, djelotvorni i odgovarajuće kakvoće, no uz njihovu primjenu mogu se javiti nuspojave. Stoga pozivamo zdravstvene radnike i pacijente, kao i roditelje, skrbnike i trudnice, da prijave svaku sumnju na nuspojavu lijeka i na taj način aktivno pridonesu praćenju i očuvanju sigurnosti primjene lijeka“, poručuju iz HALMED-a.

Sve sumnje na nuspojave lijekova i cjepiva treba prijaviti liječniku, ljekarniku ili bilo kojem drugom zdravstvenom djelatniku s kojim ste u kontaktu. To možete učiti i izravno HALMED-u, putem mobile aplikacije, e-mailom, poštom, telefaksom.

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.