Ravnatelj sisačke bolnice dobio upozorenje zbog pacijentica naguranih u isti ležaj

Ravnatelj sisačke bolnice dobio upozorenje zbog pacijentica naguranih u isti ležaj

Foto: 

Hitna uživo 194 / Facebook

D.H.

D.H.

Naloženo mu je da u roku od 15 dana provede konkretne radnje vezano uz koordinaciju s drugim zdravstvenim ustanovama

Tomislav Dujmenović, ravnatelj sisačke bolnice Dr. Ivo Pedišić, dobio je pisano upozorenje Upravnog vijeća nakon što su objavljene fotografije na kojima su dvije starije pacijentice u istom ležaju. Jedna od njih je preminula isti dan.

Informaciju o pisanom upozorenju HDZ-ovcu Dujmenoviću su za Dnevnik Nove TV potvrdili iz Sisačko-moslavačke županije.

‘Naloženo mu je da u roku od 15 dana provede konkretne radnje vezano uz koordinaciju s drugim zdravstvenim ustanovama, formira poseban tim koji će se baviti prijemom i otpustom pacijenata, na Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP) provede tromjesečni monitoring protoka, vrste te dinamike prijema i obrade bolesnika.

Naloženo mu je da izradi poseban protokol o postupanju u slučaju preopterećenja OHBP, pokrene poseban program za analizu kvalitete skrbi za kompleksne pacijente te provođenje mjera za unaprjeđenje sigurnosti i kvalitete skrbi, pristupi provođenju edukacije zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u odlučivanju te upravljanju u skrbi za kompleksne bolesnike’, rekli su za Dnevnik Nove TV iz Upravnog odjela za poslove sisačko-moslavačkog župana.

Dujmenović je Upravnom vijeću obavezan dostaviti izvješće o svemu poduzetom. Također, ravnatelju sisačke bolnice izrečeno je upozorenje u dijelu obveza i odgovornosti za koje je nadležan, vezane uz organizaciju rada, prenosi Dnevnik Nove TV.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.