ad
ad

Sve je veći broj slučajeva “najgore prehlade ikad”

Sve je veći broj slučajeva “najgore prehlade ikad”

Foto: 

Mojpe / Pixabay

D.H.

D.H.

-Posljedice mjera protiv korone-

Povratak na posao i u školske klupe nakon ljeta uvijek je značio i početak sezone prehlade, no ovoga puta situacije ja nešto drugačija. Nakon gotovo godinu i pol dana provedenih u sigurnosti doma, mnogi po prvi put dolaze u kontakt s velikom masom ljudi što znači da su naglo izloženi velikom broju virusa. Smatra se da je upravo lockdown uzrok sve snažnijim oblicima prehlade, a pravi primjer za to je Velika Britanija, piše miss7zdrava.

Lockdown spriječio širenje svih virusa

Nakon što se društvenim mrežama proširio sve veći broj svjedočanstava o snažnoj prehladi koja nije posljedica korone, oglasili su se i stručnjaci. Kako prenosi BBC, liječnici su također uočili da je broj osoba s prehladom u porastu, osobito sada kada mjere zaštite od korone popuštaju.’Družimo se na načine kako se nismo družili posljednjih 18 mjeseci’, rekla je liječnica Philippa Kaye i dodala kako je lockdown spriječio širenje ne samo Covida, nego i drugih zaraznih respiratornih bolesti.

Kolektivni imunitet

Možda to na prvu ruku zvuči dobro, ali kolektivni imunitet koji stvaramo kada smo svakodnevno ili na tjednoj bazi izloženi tim manje opasnim virusima je ono što nas štiti od pojave ‘najgore prehlade ikad’, kako ju neki nazivaju. The Guardian prenosi kako je Agencija za javno zdravstvo Engleske objavila da nema novih virusa koji ‘kruže’ i koji izazivaju ovaj teži oblik prehlade, no da građani mogu očekivati sve veći broj oboljelih od prehlade kako mjere protiv korone popuštaju.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.