U bolnici u Sisku obnovljen i moderniziran odjel Jedinice intenzivnog liječenja

U bolnici u Sisku obnovljen i moderniziran odjel Jedinice intenzivnog liječenja

Foto: 

HRT

D.H.

D.H.

Županija je osigurala 800 tisuća eura

Sisačka Opća bolnica ‘Doktor Ivo Pedišić’ od danas je bogatija za potpuno obnovljen i moderniziran odjel Jedinice intenzivnog liječenja.

Za opremanje odjela Sisačko-moslavačka županija osigurala je oko 800 tisuća eura, što je velik iskorak u kvaliteti intenzivnog liječenja i skrbi o pacijentima koji će biti liječeni uz pomoć najmodernije opreme i stručnog osoblja. Putem Fonda solidarnosti županija je dosad za potrebe zdravstvenih ustanova nabavila medicinsku opremu vrijednu ukupno 7 milijuna 800 tisuća eura, javlja HRT.

– Danas je za sve nas jako velik dan, ne samo za OBS nego i za nas djelatnike koji smo dobili jednu veliku, modernu i rekonstruiranu Jedinicu intenzivnog liječenja koja će biti na korist i u službi svim stanovnicima Županije, a i šire – kaže Martina Radmanović, dr. med., voditeljica Odjela anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja Opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić’, Sisak.

– Naša stara oprema je bila postavljena prije 20 i više godina i djelomično je bila oštećena u potresu tako da danas u ovoj jedinici intenzivnog liječenja imamo i nove krevete i nove monitore, respiratore., znači sve ono što je potrebno za liječenje naših najtežih bolesnika – rekao je Tomislav Dujmenović, dr. med., ravnatelj Opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić’, Sisak.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.