U Zadru prvi puta obavljen postupak liječenja zubi djece s poteškoćama u razvoju

U Zadru prvi puta obavljen postupak liječenja zubi djece s poteškoćama u razvoju

Foto: 

u_165b5hiuva from Pixabay

D.H.

D.H.

Važan iskorak

U zdravstvenom sustavu Zadarske županije u djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite prvi put obavljen postupak sanacije zubi djece s poteškoćama u razvoju. Zahvat je obavio multidisciplinarni tim predvođen doktoricom dentalne medicine specijalisticom oralne kirurgije Nevenom Čmelik Sinovčić i anesteziologom Edijem Karucom.

– Izuzetno smo ponosni na sve članove tima koji su sudjelovali u ovome i uložili značajan napor kako bi se ovi postupci mogli i provoditi ovdje. Nije lako ni jednostavno, a to jako dobro znaju oni koji se bave organizacijom rada u ustanovama, započeti novu praksu. Veliki je to broj detalja koje je potrebno uskladiti kako bi sve teklo kako treba. Zato čestitamo i zahvaljujemo u ime svih kojima će ti postupci život učiniti lakšim – komentirao je ovaj značajan događaj župan Božidar Longin.

Pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Marko Kolega, koji se svakodnevno bori s nizom otegotnih okolnosti koje otežavaju organizaciju zdravstvene skrbi na području županije, istaknuo je kako se u Zadarskoj županiji snažno se zalažu kako bi postojeći zdravstveni sustav održali te ga poboljšali koliko god je to moguće u uvjetima kada se suočavamo s brojnim očekivanim i neočekivanim izazovima.

– S obzirom da ovi zahvati nisu obuhvaćeni standardnim paketom usluga koje pružaju Opća bolnica Zadar i Dom zdravlja Zadarska županije, bilo je potrebno sklopiti poseban sporazum o poslovnoj suradnji između ustanova i Zadarske županije za obavljanje zahvata jednom mjesečno. Već se poduzimaju potrebni koraci kako bi ovi postupci postali sastavni dio posebnih programa koje financira HZZO jer bi se tada, po potrebi, povećao broj termina i zahvati bi se mogli obavljati i za osiguranike iz drugih županija. Time bi se liste čekanja na te zahvate u Republici Hrvatskoj općenito smanjile – kazao je Kolega, javlja 057 Info.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.