Još ima nade za hrvatsko zdravstvo

Još ima nade za hrvatsko zdravstvo
D.H.

D.H.

“Topla ljudska priča o čovječnosti za koju smo mislili da izumire”

Poštovani,

Vaš portal pratim od samih početaka, pročitala sam sve tragične priče čitatelja iz zdravstvenog sustava RH.

Povod moga javljanja je događaj u kvartovskom kafiću, i topla ljudska priča koja mi je dala nadu da još postoje krasni, educirani, mladi i stručni liječnici, odnosno liječnica.

Ovo pismo posvećujem njoj i sličnima, s nadom da za nekoliko godina neće otići iz Hrvatske u tuđi zdravstveni sustav trbuhom za kruhom.

Kvartovski kafić kao i svake nedjelje pun, svi se znamo iz viđenja, a tko je koje struke i profesije manje je bitno i važno.

Moje društvo koje je u istom sastavu svaku nedjelju već 20 godina, sjedimo, prepričavamo kako nam je prošao tjedan. Stol do nas sjedi vitalna starica koju također znamo iz viđenja, uvijek nasmijana, spremna na šalu, često između sebe mijenjamo dnevne novine.

Žena se odjednom počinje rušiti, oblivena znojem, prvo je pobijelila, a zatim poplavila u licu.

Priskačemo u pomoć, polegli smo je, leži zatvorenih očiju, ne može govoriti. Sve joj je lošije i lošije, ne želi da zovemo hitnu, nema bližnjih, muž preminuo, djece nije imala.

U jednom trenutku dolazi mlada žena, djevojka, diže joj noge, pregledava joj oči, broji otkucaje srca, govori ženi što da radi, traži da joj donesu vode i vlažne maramice. Brine se oko nje tako stručno i sa puno pažnje i znanja. Ispituje ju ima li šećer, problema s tlakom, srcem. Žena odmahuje.

Nakon 20-ak minuta dolazi k sebi. Mlada djevojka, liječnica pomaže joj da sjedne, nastavlja je pregledavati te zaključuje da postoji problem s vratnom kralježnicom, što žena i potvrđuje. Govori joj kako da sjedi, da ne spušta glavu i daje joj savjete da što prije to riješi i posjeti svog liječnika.

Hvala mladoj djevojci, ženi, liječnici koja je pokazala veliku profesionalnost, stručnost i ljubav prema profesiji koju je izabrala. Bila je puna samopouzdanja i ostavila je dojam da točno zna što radi i da to što je odabrala raditi, voli.

Dala mi je nadu, da ipak u Hrvatskoj ima još mladih, obrazovanih i predanih liječnika.

Samo se nadam da neće otići iz Hrvatske.

Srdačno,

Vaša Vera V.

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.