OTVORENO PISMO MINISTRU BEROŠU

OTVORENO PISMO MINISTRU BEROŠU

Foto: 

Screenshot

D.H.

D.H.

Kada ćete riješiti manjak ginekologa?

Čitateljica nam je proslijedila otvoreno pismo koje je uputila ministru zdravstva Viliju Berošu. Prenosimo ga u cijelosti.

‘Poštovani ministre, obitelj smo od četiri člana, svi smo punoljetni, kod liječnika uistinu idemo vrlo rijetko. Sreća naša da smo svi zdravi!
Moja kćer od dvadeset i jedu godinu imala je ginekoloških smetnji. Odlazi svom izabranom ginekologu, kod kojeg se usput upisala preko teških veza i vezica, zar vas prvo nije zbog toga sram. Mlada zdrava žena ne može doći do izabranog ginekologa bez veza i vezica.

Kada ćete riješiti manjak ginekologa?

Ginekolog je postavio dijagnozu, dobila je terapiju, ali isto tako preporučio i UZV dojke. Da bi se upisao za termin UZV trebate uputnicu i nije me briga tko ju treba izdati, moje dijete djevojka od dvadeset jednu godinu treba taj pregled i sigurno nije na njega upućena iz zabave već iz potrebe.
Kako u ambulanti izabranog ginekologa nije radio program, Internet ili nešto treće, nije me briga, zamoljena je da zove izabranu liječnicu opće prakse za uputnicu.

Sada slijedi cirkus, zove cura od dvadeset jednu godinu, dobije sestru izabranog liječnika opće prakse, lijepo pristojno objasni što treba, a sestra joj odgovara da njoj nije jasno što će dvadeset jednogodišnjakinja na UZV dojke. Moje dijete joj opet sve pristojno objašnjava, a sestra se iščuđava i ne želi joj izdati uputnicu.
Na kraju sam ja uzela mobitel punoljetne djevojke, predstavila se kao mama i ne baš ljubazno ishodila vrlo jednostavan dokument, a to je prokleta uputnica za UZV dojke.

Poštovani ministre, do sada nam je trebala veza za sve moguće preglede i zahvate u bolnicama, ali očito u vašem sustavu više ništa nije kako treba, zar će nam od sada trebati i debele veze da dobijemo i uputnice za preglede?
Kao laik za medicinu, jedino znam da je preventivna zdravstvena zaštita puno jeftinija od liječenja teških bolesti ako se ne otkriju na vrijeme, ali u slučajnoj prip.dini kao što je naša država sve nenormalno je normalno i obrnuto.

Do kada ćete uništavati javno zdravstvo? Ne bi li poštenije bilo da kažete da nam javno zdravstvo ne treba, da će sirotinja umirati, a bogati se liječiti u privatnim klinikama i poliklinikama.
Možete li se pogledati svako jutro u ogledalo?
Oprostite, zaboravih i vi ste dio kriminalno osuđene stranke!
S poštovanjem
Vaša čitateljica Ana O.’.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.