Ugrožen život zbog nemara!

Ugrožen život zbog nemara!
D.H.

D.H.

“Od iznemoglosti ne mogu niti govoriti”

“Prije nekoliko godina završila sam u bolnici, a da pritom nisam dugi vremenski period uzimala antibiotike, niti sam bila na bolničkom liječenju, a nisam ni treće životne dobi, što je za ovu priču vrlo bitan podatak.

Dobila sam proljev popraćen jakim grčevima i povraćanjem. Nakon tjedan dana, obzirom da se stanje pogoršavalo, javila sam se svom liječniku obiteljske medicine. Upućena sam na zavod za higijensku medicinu gdje sam tri dana nosila uzorak stolice. Nalaz je bio uredan. No, moje zdravstveno stanje se i dalje pogoršavalo. Ponovili smo istu pretragu na zavodu za higijensku medicinu nakon čega je nalaz ponovno bio uredan. Sada već imam proljev dva i pol tjedna. Bolovi i grčevi su sve gori, a od wc-a se ne odvajam. Suprug me usred noći odvozi na Hitni prijem odakle me šalju na zarazni odjel.

Doktor me pomalo ljutito prima jer sam ga probudila. Pogledao je prethodne nalaze sa higijenskog zavoda, te me potom priključuje na infuziju. Uslijed dobivanja infuzije, stanje mi se do jutra malo popravlja, te sam puštena kući uz pretpostavku da je to želučana viroza.

Nakon dva dana, a u kontinuitetu već tri tjedna, ja više od iznemoglosti ne mogu niti govoriti. Dolazim opet na hitni prijem odakle me ponovno upućuju na zarazni odjel što sam ja odbila. Tada me šalju dežurnom internisti koji me je detaljno pregledao, uzeo uzorak stolice te poslao na hitnu analizu u bolnički laboratorij. U međuvremenu me zaprimaju na bolnički odjel i priključuju me na infuziju. Nakon nekog vremena, dolazi onaj isti liječnik sa zaraznog odjela, liječnik koji me je zaprimio na internom odjelu, mijenjaju mi infuziju i obilaze me svakih 30 minuta. Naknadno sam saznala da sam imala teški oblik bakterije clostridium difficile, te da mi je život bio ugrožen zbog nečijeg nemara.”

Tonka Randelj

Doktore, hitno!

Poštovani čitatelji ovo je prostor za Vas. Pišite nam svoja iskustva. Pohvalite, pokudite, podijelite s nama svoje dojmove vezano za liječenje, tretman u bolnicama, domovima zdravlja, ambulantama, ordinacijama. Ispričajte nam svoju priču jer i na taj način doprinosite poboljšanju zdravstvenog sustava.

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.