Ljepota Splita je na tvom obrazu

Ljepota Splita je na tvom obrazu
Anja Prajninger

Anja Prajninger

“Stvarno je neshvatljivo da netko čisti svoje stanove, svoje terase, svoje podrume i tada sve to stave ispred svoje zgrade, u svom gradu i ne smeta im danima prolaziti pokraj te hrpe glomaznog otpada, koji još i ružno izgleda.”

Sada kada je #ostanidoma i Corona izolacija završila, polako se vraćamo novom normalnom.

I u tim danima Corone i ograničenog kretanja vrijedni djelatnici Čistoće d.o.o. Split neumorno su odvozili otpad po gradu, a naša novinarka portala Doktore, hitno! obilazila je grad i snimila uznemirujuće fotografije odlaganja glomaznog otpada.

„U svaki kotar u koji sam ušla znala sam točan raspored odvoza glomaznog otpada. U svakom kotaru se glomazni otpad odvozi dva puta mjesečno, a isto tako svaki građanin ima jednom godišnje pravo na besplatni odvoz glomaznog otpada.

Gdje god sam zatekla sugrađane da odlažu glomazan otpad, pitala sam ih znaju li raspored odvoženja istoga i da imaju pravo, na poziv Čistoći, jednom godišnje na besplatan odvoz glomaznog otpada. U pravilu sam dobila negativan odgovor. Svi su oni odlagali glomazan otpad desetak dana prije predviđenog termina za odvoz.

Stvarno je neshvatljivo da netko čisti svoje stanove, svoje terase, svoje podrume i tada sve to stave ispred svoje zgrade, u svom gradu i ne smeta im danima prolaziti pokraj te hrpe glomaznog otpada, koji još i ružno izgleda. Također, zanimalo me je posjeduju li i koriste li se pametnim telefonom ili internetom preko računala. U pravilu odgovor je bio potvrdan.“

Dragi sugrađani, nije teško u Google tražilicu upisati Čistoća Split i saznati sve informacije vezane za odvoz otpada. Također, rasporedi odvoza glomaznog otpada, edukativne informacije vezane za elektronski otpad, šutu i svaki drugi otpad mogu se pronaći i na stranicama našeg, ali i drugih portala grada Splita.

Zato Čistoća Split moli građane za suradnju, kako u savjesnom i odgovornom ponašanju prema okolišu, tako i u prijavljivanju nelegalnih prekršitelja Odsjeku za komunalno redarstvo grada Splita.

I KADA TE NITKO NE GLEDA, SPLIT TE VIDI.

Galerija slika:

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.