PROMET Besplatne pokazne za učenike iz obitelji s troje i više djece

PROMET Besplatne pokazne za učenike iz obitelji s troje i više djece
D.H.

D.H.

“Pravo ostvaruje tisuću učenika”

Grad Split je u svom proračunu osigurao sredstva kako bi se ostvarilo pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu koje mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje 3 (tri) godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

Zajedničkom suradnjom Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju i tvrtke Promet d.o.o. Split u 2019. godini su po prvi puta učenicima dodijeljene godišnje pokazne karte kako bi se korisnicima olakšalo korištenje prava besplatnog javnog gradskog prijevoza. Obavještavaju se postojeći korisnici kojima pokazna karta vrijedi do kraja ovog mjeseca i koji su rješenjem ostvarili to pravo od prošle školske godine ukoliko i dalje ispunjavaju uvjete da mogu od utorka, 25. kolovoza 2020. godine izraditi novu godišnju pokaznu kartu na centralnom prodajnom mjestu tvrtke Promet d.o.o., na terminalu Sukoišan, šalter 1, od ponedjeljka do petka u vremenu od 6:30 do 13:30 sati, te prvu subotu u mjesecu u vremenu od 6:30 do 12:30 sati.

Postojećih korisnika koji od utorka mogu izraditi i preuzeti novu godišnju pokaznu kartu je oko tisuću, a za izradu i preuzimanje je potrebno ponijeti sa sobom:

– osobnu iskaznicu podnositelja zahtjeva na uvid,
– jednu fotografiju,
– ispunjen i ovjeren Zahtjev tvrtke Promet d.o.o. koji se može preuzeti na ovoj stranici.

Isto tako obavještavamo nove korisnike koji ispunjavaju uvjete da pravo mogu ostvariti na način da zahtjev s potrebnom dokumentacijom mogu:

– poslati poštom Upravnom odjelu za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju
– osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita na adresi Obala kneza Branimira 17, Split

Potrebno je predati slijedeće (samo za nove korisnike):

Zahtjev s dokumentacijom (preslik osobne iskaznice; rješenje iz 2020. godine o ostvarenom pravu na dječji doplatak ili Potvrdu; preslik rodnih listova)
Ispunjen i ovjeren Zahtjev tvrtke Promet d.o.o.
dvije fotografije
Zahtjevi i detaljne informacije za nove korisnike se nalaze na slijedećem linku Grada Splita:
Besplatni prijevoz Grada Splita za učenike

Napomena: Redovni studenti ostvaruju pravo na besplatan prijevoz od mjeseca listopada, pa će izrada i preuzimanje godišnjih pokaznih karti biti krajem mjeseca rujna.

Zahtjev možete preuzeti OVDJE.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.