PROMET Stiže 47 novih autobusa

PROMET Stiže 47 novih autobusa

Foto: 

Promet Split

D.H.

D.H.

 

 

-Zadovoljeni su svi kriteriji za dodjelu sredstava-

U splitski “Promet” uskoro stiže 47 novih autobusa. Tvrtka “Promet” zadovoljila je sve kriterije za dodjelu sredstava koja su osigurana preko poziva o dodjeli nepovratnih sredstava od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Iz Ministarstva prošli je tjedan u Promet stigla obavijesti o dodjeli sredstava, a utorak slijedi potpisivanje ugovora što je Dalmaciji danas potvrdio Miroslav Delić, direktor “Prometa”.

– Mi smo na ovom projektu radili još od prošlog ljeta kada smo imali posljednju isporuku novih autobusa. U izradu ovog projekta bilo je uključen čitavi tim ljudi koji su vrlo vrijedno radili na istom. Iskoristit ću priliku da se zahvalim svim mojim zaposlenicima, koji su pomogli u pripremi dokumentacije ovo kompleksnog projekta – rekao je Delić.

Promet je jedini javni gradski prijevoznik u Republici Hrvatskoj koji će dobiti nepovratna sredstva iz ovog poziva
Naime, radi se o projektu čija je vrijednost 87.513.200 kuna, od čega je 85 posto nepovratno, dok je dok je 15 posto sudjelovanje tvrtke Promet.

Od četrdeset sedam autobusa predviđena je nabava šest različitih grupa autobusa, dvije vrste gradskih, dvije prigradskih te mini busevi.

– Specifičnost ovog projekta su baš ti mini busevi, koje do sada, nismo mogli u našim projektima participirati. Autobusi manjih kapaciteta, manje potrošnje i manjih troškova koje ćemo koristiti ne samo na području grada Splita, nego i na području naše Dalmatinske Zagore. Na tom području, nema puno putnika, a mi smo do sada koristili velike autobuse – dodao je Delić.

Promet je, u vrijeme kada je Delić postao direktor bila tvrtka koja je kronično grcala u gubicima, a tada ju je trebalo restrukturirati i temeljito protresti te obnoviti zastarjeli vozni park.

– Početkom 2019. godine, kada sam preuzeo mjesto direktora, prezentirao sam program oporavka Prometa, s 12 ključnih točaka oporavka. Najprije izrada plana restrukturiranja i provođenja tog plana, nakon nekoliko desetljeća odgađanja tog plana te izrada nove organizacije i nove sheme tvrtke, nova sistematizacija novih mjesta.

Sistematizacijom broj radnika se s nekadašnjih 750 smanjio na 600 zaposlenika, a to nam je omogućilo da sredstva koja su se odvajala za plaće možemo rasporediti na zaposlenike koji su ostali u tvrtki pa smo prema tome potpisali novi kolektivni ugovor i povećali plaće zaposlenicima.

U našem planu oporavka je također bilo i smanjenje duga prema dobavljačima pa smo i taj dug prepolovili s 12,5 milijuna kuna na 6,5 milijuna kuna zatim nabava sustava e-ticketing te obnova voznog parka. Ostao je samo dio implementacije sustava e-ticketing koji se trenutno provodi, a trebao mi biti do kraja godine u funkciji.

Smanjili smo starost voznog parka s 14 godina, kolika je bila 2019., isporukom novih autobusa svest ćemo ju na 3 godine.

U planu je isporuka navedenih autobusa koja se može se očekivati za otprilike godinu dana. Uključujući i ovaj projekt, u obnovu voznog parka od 2019. godine uloženo je oko 260 milijuna kuna, i to provođenjem projekata u kojima je najveći dio sredstava osiguran iz EU fondova.

Danas s ponosom mogu reći da je Promet jedna od najboljih tvrtki u gradu Splitu, ako ne i najbolja – rekao je Delić.

– U našem planu oporavka je projektna dokumentacija za preseljenje i izgradnju našeg garažno- servisnog objekta na području Dračevca. Idejno rješenje je završeno, a idućih tjedana ćemo nakon vizualizacije idejnog rješenja, od strane projektanata, taj projekt predstaviti javnosti – završio je Delić.

D.H.

Doktore, hitno!

 

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.