HVAR I STARI GRAD Predavanja i radionice psihijatra dr. Hrvoja Handla

HVAR I STARI GRAD Predavanja i radionice psihijatra dr. Hrvoja Handla

Foto: 

Tumisu from Pixabay

D.H.

D.H.

‘A ko ne bi tija lipo tilo?’

U organizaciji i uz financiranje hvarske Zaklade Vera i dr. Matko Miličić – Maleško, jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara, dr. Hrvoje Handl, nastupit će u Hvaru. Tema njegovih predavanja je ‘A ko ne bi tija lipo tilo?’ i govorit će o stranputicama, zabludama, predrasudama i lažima koje se skrivaju iza pojma lijepo tijelo, zdrava hrana, dijeta i ostalim društvenomrežnim ludostima koje danas utječu na sve nas.

U nedjelju 11. rujna u Kazališnoj dvorani u Starom Gradu, s početkom u 19.30 sati, održat će se predavanje za sve zainteresirane građane, osobito tinejdžere i njihove roditelje. U ponedjeljak 12. rujna dr. Handl će održati predavanje i radionice za adolescente – djecu koja pohađaju osmi razred Osnovne škole Hvar te prvi i drugi razred Srednje škole/Gimnazije Hvar. Na potonjem bit će govora o problemima odrastanja, uspoređivanja s vršnjacima, hrani i njenim dobrim stranama, poimanju privlačnosti itd.

I kako sam dr. Handl kaže: ‘Populacija smo koja kroz izgled tijela pokušava nadoknaditi nedostatke psihe i svoje nutrine. Luđački vježbamo, uzimamo neke lijekove, jedemo sve manje, idemo na dijete od 16, 24 pa čak i 72 sata. Psihijatar će vam otkriti koliko nas to čini još debljima, luđima i sve manje sposobnima da uživamo u svakodnevnom životu’.

Zaklada će i dalje raditi na uspostavljanju odgovarajućeg dijaloga i akcijskog plana s nadležnim institucijama koji će omogućiti dolazak i rad većeg broja specijalista u hvarskoj ispostavi Doma zdravlja, u kojoj pojedini specijalist, pa tako i psihijatri, trenutno nisu na popisu mreže zdravstvene djelatnosti i slijedom toga ne mogu raditi na ovoj hvarskoj lokaciji.

U svom radu Zaklada Vera i dr. Matko Miličić – Maleško nastavit će preventivno djelovati i osnaživati mlade ljude na njihovom putu prema zrelosti.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.