Jeste li upali u ‘siječanjski blues’?

Jeste li upali u ‘siječanjski blues’?

Foto: 

G4889166 from Pixabay

D.H.

D.H.

Uz ove male rituale popravite svoje raspoloženje

Smatra se kako je siječanj najdepresivniji mjesec. Nakon blagdanskog razdoblja koje je ispunjeno raznim proslavama, uslijedio je nešto mirniji mjesec. Neki od nas broje “potrošene” novce na računu, a neki nakupljene kilograme dok drugi odbrojavaju dane do proljeća. No, siječanj ne mora biti u znaku lošeg raspoloženja.

Dok ste u prosincu još jurili na sve strane, pripremali sve za blagdanske proslave, iskoristite siječanj kako biste stali na loptu i posvetili se sebi. Donosimo male, ali slatke rituale s kojima ćete otjerati siječanjski blues.

Povećajte vitamin D

Dobro provjerite vremensku prognozu i dobro iskoristite svaku zraku sunca. Vitamin D je neophodan za zdravlje našeg organizma. Nažalost, ova zima se i nije pokazala sunčana. U tom slučaju uvrstite vitamin D kao redoviti suplement.

Boravite što više u prirodi

Priroda ima pozitivan učinak na tijelo i dušu, stoga svaki slobodan trenutak pokušajte provesti na otvorenom u prirodu. Možete se prošetati kroz park, uživati u šetnici uz more ili se otisnuti u šumu ili na neku od mnogobrojnih planinarski staza.

Neka vam je toplo

Pobrinite se da vam je uvijek toplo, bilo kod kuće ili izvan nje. Kupite tople vunene čarape, šal i kapu i pazite da nepotrebno ne gubite toplinu. Zima i na velikom minutu može biti ugodna, ako uza sebe imate dobru opremu.

Kreirajte svoju vlastitu spa oazu

Ako nemate vremena ili novaca za odlazak na spa vikend, pretvorite svoju kupaonicu u malu spa oazu. Uživajte u opuštajućoj kupki uz mirisne svijeće i chill glazbu. Mobitel ostavite u drugoj prostoriji, a vrijeme iskoristite kako biste se opustili, smirili i fokusirali na disanje.

Vježbajte jogu

YouTube nudi brojne treninge joge za početnike tijekom kojih ćete se smiriti, naučiti pravilno disati i osluškivati svoje tijelo. Iskoristite siječanj kako biste smirili tempo.

Pronađite svoj omiljeni zimski napitak

Bilo da volite kuhano vino ili toplu čokoladu, pronađite svoj omiljeni zimski napitak u kojem ćete uživati tijekom zimskih dana. Ispijanje možete pretvoriti u pravi mali ritual – odaberite posebnu šalicu, čitajte knjigu ili gledajte omiljenu seriju i uživajte u ispijanju čaja ili čokolade, piše Novi list.

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.