Koji znakovi pokazuju da bi dijete moglo biti genijalac?

Koji znakovi pokazuju da bi dijete moglo biti genijalac?

Foto: 

14995841 from Pixabay

D.H.

D.H.

Evo što kažu psiholozi

Izraz genijalac odnosi se na nekoga s izvanrednom intelektualnom ili kreativnom moći. Psiholozi su početkom 1900-ih godina bili prvi koji su mjerili i definirali genija u smislu kvocijenta inteligencije, odnosno IQ-a osobe.‌ Prvi genijalni IQ rezultat bio je oko 140, ali su istraživači kasnije predložili kako bi genijalac trebao imati IQ veći od 180.

S obzirom na to da još uvijek ne postoji samo jedna temeljna definicija genija, mnogi liječnici proučavaju visoko inteligentnu ili nadarenu djecu kako bi bolje razumjeli genijalnost. Nju definiraju kao skup originalnosti, kreativnosti i sposobnosti razmišljanja na nove načine.

Mnogi roditelji željeli bi da njihovo dijete bude inteligentno i natprosječno nadareno. Kako objašnjavaju psiholozi, postoji mnogo različitih znakova koji ukazuju na to da bi dijete moglo biti darovito. Isto tako, maleni genijalci mogli bi pokazivati različite osobine jer nijedna osoba nije potpuno jednaka drugoj, donosi WebMD, prenosi Index.

Neki znakovi koji se često pojavljuju kod darovite djece uključuju:

– intenzivnu potrebu za mentalnom stimulacijom i angažmanom

– sposobnost brzog učenja novih tema

– sposobnost brze obrade novih i složenih informacija

– želju za detaljnim istraživanjem određenih tema

– neutaživu znatiželju popraćenu mnogim pitanjima

-empatiju i osjetljivost

– uzbuđenje oko jedinstvenih tema ili interesa

– jedinstveni smisao za humor.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.