MAMINI SINOVI

MAMINI SINOVI

Foto: 

Jan Vašek / Pixabay

Mila Hrastić

Mila Hrastić

On voli samo i isključivo svoju mamu i sebe

Može li mamin sin biti odgovoran, samostalan i dobar materijal za vezu i brak?

Nitko nije savršen. Majke možda žele najbolje za svoje dijete, ali ponekad u tom najboljem i pretjeraju.
Poneke majke od svojih sinova prave nesposobne tipove, totalno nesamostalne, neodgovorne i sebične likove – narcise. Moguće da je korijen problema u njihovim majkama koje su nesigurne, možda su bile povrijeđene od strane nekog muškarca pa od svojih sinova prave „idealne“ muškarce po svom ukusu.

Ako kojim slučajem završite u vezi s maminim sinom, znajte da on voli samo i isključivo svoju mamu i sebe. Postoje dvije vrste maminih sinova. Prvu vrstu su majke toliko razmazile da za njih čine baš sve i on ne može ništa bez mamine pomoći. Takvi muškarci traže kućnu pomoćnicu, kuharicu, osobnu asistenticu. Dok druga vrsta maminih sinova voli samo i isključivo svoju mamu pa dugo nikoga, a zatim sebe. I jedni i drugi ne mogu ostvariti normalne odnose sa ženom.
One žene koje se nisu susrele s tim problemom, ne znaju koliko je frustrirajuće živjeti s maminim sinom. Lijepo je kada sin voli svoju majku, ali obično kod maminih sinova to nije samo ljubav prema majci, već ovisnost.

Sve mi koje smo majke, pogotovo majke sinova trebamo ih naučiti da budu samostalni i da život nije bajka. Treba ih pustiti da idu svojim putem, ako im možemo pomoći to je uredu, a ako ne, najbolje je ne miješati se.
Potpuno treba podržavati djecu i ne samo sinove već i kćeri, treba ih voljeti, odgajati, školovati, naučiti da uvijek imaju pravo izbora, dati im dobru podlogu za život, a onda im dati slobodu i vjetar u leđa.
Studija Grand Studyja sa Sveučilišta Harvard

Dokazala je da su muškarci koji su u boljim odnosima sa svojom majkom uspješniji u školi, fakultetu i na poslu. Druga studija je pokazala da muškarci koji u djetinjstvu nisu bili privrženi majci, u odrasloj dobi budu destruktivni i agresivni, također često imaju strah od intimnosti.

Smatram da je u životu bitno pronaći zlatnu sredinu u odgoju djece, bili oni sinovi ili kćeri.
Danas imamo jako puno poznatih muškaraca koji su veoma vezani za svoje majke i ponosni su što su mamini sinovi, ali njima je sve oprošteno.

Pitam se zašto?
Bradley Cooper pravi je mamin sin majke Glorije, kao i Cristian Ronaldo majke Marije Dolores, mamin sin je i Leonardo DiCaprio, Colin Farrell i mnogi drugi.

Mila Hrastić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.