PRVA SENZORNA SOBA Makarski mališani imat će besplatne terapije u sklopu vrtića

PRVA SENZORNA SOBA Makarski mališani imat će besplatne terapije u sklopu vrtića

Foto: 

Grad Makarska

D.H.

D.H.

Projekt je vrijedan 11 tisuća eura

U Maslini, jednom od devet dječjih vrtića koji djeluju u sklopu DV-a ‘Biokovsko zvonce’ u Makarskoj otvorena je senzorna soba, prva na širem makarskom području u kojoj će svi korisnici imati besplatne usluge.

Projekt vrijedan 11 tisuća eura u cijelosti je financirao Grad Makarska. Njegovom realizacijom omogućena je rana detekcija senzornih poteškoća kod najmlađih i preventivno djelovanje.

Ovom važnom događaju za vrtić uz ravnateljicu Antoniu Kapović nazočili su gradonačelnik Zoran Paunović, privremena pročelnica Upravnog odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Sandra Vranješ te djelatnice stručne službe DV-a ‘Biokovsko zvonce’. Svečarskom ugođaju svojim su nastupom najviše doprinijeli mališani iz skupine Leptirići.

‘Ovo je jako bitan događaj za Makarsku kao i za DV ‘Biokovsko zvonce’ koji senzornu sobu ima u svom prostoru. U vrtiću će se sada moći raditi rana prevencija, odnosno moći ćemo detektirati senzorne poteškoće kod najmlađe djece te preventivno djelovati s terapijama senzorne integracije. Iza ove sobe stoji puno truda i rada ljudi iz dječjeg vrtića i Grada Makarske i zato bi im se zahvalila u ime sve  djece, korisnika i roditelja. Velika je stvar imati besplatne terapije senzorne integracije unutar vrtića’, kazala je Ana Srzić, senzorna terapeutkinja koja će voditi senzornu sobu u Makarskoj.

Gradonačelnik Zoran Paunović istaknuo je kako je ovo nastavak ulaganja Grada u predškolske ustanove, u djecu. Naveo je kako će najveći benefit od ovog projekta osjetiti upravo ona i roditelji.

‘Kao što su rekle moje prethodnice, rana detekcija problema sa senzorikom ključna je za rješavanje poteškoća i uključivanje djece u normalan život. Želim se zahvaliti ravnateljici Antoniji Kapović koja je ovaj projekt dovela do kraja kao i bivšoj ravnateljici Marini Šprajc koja je započela proces. Ovo je veliki dan za Makarsku i naš vrtić te sam ja danas sretan čovjek’, komentirao je.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.