ad
ad

Trauma i alternativna skrb: Uvod u primjenu pristupa temeljenog na znanjima o traumi

Trauma i alternativna skrb: Uvod u primjenu pristupa temeljenog na znanjima o traumi

Foto: 

Ulrike Mai / Pixabay

D.H.

D.H.

Besplatan tečaj e-učenja

Kada shvatimo traumu, možemo naučiti kako se nositi s njom
Djeca koja su se suočila s fizičkim ili emocionalnim zlostavljanjem i zanemarivanjem od strane ljudi koji su se trebali brinuti o njima i štititi ih, često trpe traume. Ako se traumu prepozna u ranoj dobi, djeca mogu naučiti mehanizme koji će im omogućiti oporavak i podržati njihov razvoj. Međutim, skrbnici i drugi koji rade s djecom često nemaju edukaciju temeljenu na znanjima o traumi.

Projektom “Skrb temeljena na znanjima o traumi” nastoji se premostiti ovaj jaz edukacijom stručnjaka koji rade s djecom i mladima u alternativnoj skrbi podizanjem znanja o traumi.
Nakon niza edukacija uživo u okviru projekta pripremili smo i tečaj e-učenja pod nazivom ‘Trauma i alternativna skrb: uvod u primjenu pristupa temeljenog na znanjima o traumi’.

Ovaj tečaj namijenjen je svim osobama koje bi mogle doći u kontakt s djecom i mladim osobama iz sustava alternativne skrbi. Svrha tečaja je ukratko objasniti traumu, utjecaj koji ona može imati na život djece i mladih, te načine pomaganja osobama koje su možda doživjele traumu.

Tečaj se sastoji od šest kratkih modula. Prva dva modula pružaju uvod u problematiku traume i u prakse temeljene na znanjima o traumi dok je ostalih četiri modula usmjereno na specifičnija područja:
-pružanje podrške djeci i mladima s iskustvom skrbi koji su doživjeli traumu
-rad s obiteljima koje su doživjele traumu
-pružanje podrške djeci izbjeglicama i migrantima bez pratnje
djeca i mladi s invaliditetom i poremećajima mentalnog zdravlja koji su doživjeli traumu.

Tečaj je besplatan i dostupan na Childhub platformi, na hrvatskom jeziku, a možete mu pristupiti na vrlo jednostavan način putem linka: https://childhub.org/sh/online-materijali-za-ucenje/trauma-i-alternativna-skrb

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.