U KBC-u Split postavljeni plakati ‘Ja sam osoba s autizmom, tvoj sljedeći pacijent’

U KBC-u Split postavljeni plakati ‘Ja sam osoba s autizmom, tvoj sljedeći pacijent’
D.H.

D.H.

Plakati bi trebali olakšati medicinskom osoblju, drugim pacijentima, ali i samim osobama s autizmom

U suradnji s kaštelanskom udrugom ‘Naša dica’ u Kliničkom bolničkom centru Split postavljeni su edukativni plakati ‘Ja sam osoba s autizmom, tvoj sljedeći pacijent’. Ova gesta dio je obilježavanja mjeseca svjesnosti o autizmu, a za cilj ima upoznavanje, shvaćanje i podizanje svijesti o spektru autizma.

Plakati bi trebali olakšati medicinskom osoblju, drugim pacijentima, ali i samim osobama s autizmom i njihovoj pratnji ophođenje s osobama iz spektra autizma u svim situacijama koje se mogu dogoditi od trenutka prijema do trenutka odlaska iz bolnice.

Predsjednik udruge Mario Burić i volonterka Martina Kuzmanić, dr. med. zahvalili su osoblju splitske bolnice na njihovom predanom radu sa njihovim članovima kao i na podršci i razumijevanju koje su do sada iskazivali njihovim obiteljima. Razgovaralo se i o unapređenju pri pružanju medicinskih usluga osobama s autizmom.

Udrugu ‘Naša dica’ osnovali su roditelji djece s teškoćama 2007. godine, a trenutno okuplja  124 djece s teškoćama u razvoju. Od samog osnivanja Udruga je provela mnoge projekte i programe s ciljem poboljšanja kvalitete života djece s teškoćama i njihovih obitelji, a sve usluge za njihove korisnike su besplatne. Trenutno provode projekte/programe ‘Pomoćnici u vrtiću’ na području grada Kaštela, ‘Pomoćnici u nastavi’, program za mlade ‘Ekipa’ te program ‘Luka mira’ kroz koji pružaju socijalne usluge psihosocijalne podrške. Udruga Naša dica korisnica je i Institucionalne podrške Nacionalne zaklade.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.