VEZA BEZ OBVEZA ILI PRIJATELJI S POVLASTICOM

VEZA BEZ OBVEZA ILI PRIJATELJI S POVLASTICOM

Prijatelji s povlasticama

Foto: 

Unsplash

D.H.

D.H.

 

Jesu li muškarci i žene uistinu kadri imati takve veze?

 

Svakom od nas u nekoj fazi života poželi imati vezu bez obveza, istraživanja kažu više muškarcima.

Jesu li muškarci i žene uistinu kadri imati takve veze?

Pripremajući se za ovu temu, pitala sam žene i muškarce za mišljenje.

Veze bez obveze

Iznenadila sam se da je jedan veći broj žena prakticirao takve veze nakon prekida dugotrajnih veza i nisu se u tim fazama života željele emotivno vezati za drugoga muškarca. Velika većina ih je tada došla do zaključka da su baš u takvim vezama ispale prave kučke prema suprotnom spolu. Sve su to bili pristojni muškarci, ali su im u život ušli u pogrešnom trenutku. Baš u takvim vezama su spoznale muški mozak i kako on funkcionira.

Prijateljstvo s povlasticom ima svoja pravila i iznimke. Seksualni odnosi nisu svakodnevni, ljubavnici ne ostaju spavati jedno kod drugoga i općenito se ponašaju kao da nisu u vezi pa se nemaju obvezu javljati jedno drugome. Nježnosti su također rezervirane samo za krevet. Druženja se dogovaraju onako kako objema stranama to odgovara.
Iako sve to zvuči kao super u teoriji, stvari u praksi tako ne funkcioniraju. Većina ljudi misli da pod pritiskom emocija i zaljubljivanja prvo pokleknu žene, ali moje sugovornice koje su prakticirale takve veze kažu da su muškarci ti koji u takvim vezama prvi izgube glavu, zaljube se, žele nešto više, počinju češće zvati i žele dogovoriti formalne ljubavne sastanke, žele ženu upoznati sa svojim prijateljima…

Ozbiljan odnos

Ukratko, moje sugovornice su spoznale da muškarci kada nisu na pijedestalu obožavanja, zaljubljuju se brže i više nekog kada ulaze u normalnu vezu u kojoj su često oni ti koji kalkuliraju.
S ovom teorijom stručnjaci se ne bi složili, jer oni tvrde da su žene zbog hormona oksicitona kao i ugrađenog biološkog sata odabiru spolne partnere koji odgovaraju ulozi potencijalno dobrog oca njihovoj djeci. Te kažu, da se žene u prosjeku prije vežu, nježnije su i imaju veću potrebu razgovarati o vezi.

Svatko od nas kako muškarci tako i žene u vezu bez veze mora uči iskreno i s jasno postavljenim pravilima jer prije ili poslije netko će se zaljubiti i poželjeti da odnos postane ozbiljan. U idealnom slučaju to će poželjeti oboje, no takve su situacije prava rijetkost.

Ako se pitate zašto nije tebe izabrao/la, a ti si uvijek dostupan, uvijek bio/bila tu za nju ili njega? Upravo zato što si uvije bio/la tu, a niste postavljali jasne granice.

Muškarci s kojima sam razgovarala češće imaju veze bez obveza, a oni iskusniji takve veze najčešće prakticiraju s udanim ženama jer su manje šanse da će se emotivno vezati i raditi mu drame kada takva veza dođe svome kraju.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.