Zašto muškarci ostaju u braku sa suprugama koje varaju?

Zašto muškarci ostaju u braku sa suprugama koje varaju?

Foto: 

JK_90 / Pixabay

Mila Hrastić

Mila Hrastić

Korijen problema je u psihi

Tko više vara muškarci ili žene? Još uvijek se ne može točno utvrditi, međutim, postoje teorije koje pokazuju da muškarci varaju samo iz čiste fizičke potrebe, dok kod žena veću ulogu imaju emocije.
Upravo to pokazuje činjenica da muškarci koji varaju svoje supruge, ne ostavljaju ih zbog druge žene, već se trude da ostanu u braku i prikriju tragove „zločina“.

Vjerojatno ste i sami nebrojeno puta čuli da je muškarac ženi nevjeran, ali ipak ostaje s njom. Čak i one žene koje pristanu biti ljubavnice i sudionice u nevjeri vjeruju da će njihov odabranik ostaviti svoju partnericu i biti s njom. Često rasplet priče ne ide u željenom smjeru. Zašto muškarci ostaju sa ženama koje varaju?
Neki muškarci osjećaju se nesigurno i imaju nisko samopoštovanje pa se upuštaju u nevjeru, međutim, ako se i zaljube u ljubavnicu, neće imati hrabrosti da prelome i donesu odluku o tome da napuste suprugu. Takvi muškarci imaju gadan problem sa svojim egom i nakon zadovoljavanja svojih seksualnih potreba vraćaju se svojoj svakodnevici kakva god bila.

Psihoterapeuti kažu da je korijen problema kod muškaraca koji varaju mnogo dublji u njihovoj psihi. Naravno, nevjerni muškarci misle da je problem mnogo jednostavniji i da ih uzbuđuje opasnost koju prevara donosi i da ih to privlači kao magnet. Takvi muškarci obično sve više pomjeraju granice u prevarama tako da se bez velikog ustručavanja viđaju sa svojom ljubavnicom. Obično idu toliko daleko da zavode prijateljice i poznanice svoje supruge.
Muškarci koji su sretni u svojim brakovima i u njima dobivaju sve što žele, prevare jer s ljubavnicom imaju osjećaj avanture i poleta, i u pravilu je od djetinjstva dobivati sve što želi. Takvi su najčešće muškarci koji su bili sinovi jedinci.

Ako je i zaljubljen u ljubavnicu, ako mu odgovara u svim aspektima života – razvod ipak ne dolazi u obzir – jer je muškarcima financijski aspekt bitan faktor u životu. Razvod podrazumijeva suočavanje s podjelom imovine. Ovaj problem najčešće imaju muškarci koji više zarađuju, te smatraju da njegovoj supruzi nakon razvoda ne pripada imovina koju je on zaradio. Upravo zato iako se emocije ugasile on ostaje u braku kakav god da je.

Ima jedna skupina muškaraca koja voli imati harem, pa tako godinama za javnost ima sretan i sređen bračni život, anđeo je s krilima kojem samo nedostaje oreola, a jednako dugo koliko je u braku ima i dugogodišnju ljubavnicu s ponekim izletom sa strane pa na kraju vara i suprugu i ljubavnicu. Ima li razlike između njih dvije – možda. Uništio je na ovaj ili onaj način život i jednoj i drugo. Prvu je učinio poštenom ženom koju je oženio i napravio joj djecu, a drugu je godinama navodno volio ali ona je na kraju ostala sama i bez djece.

Prije ili kasnije, svaka osoba želi jednostavnost i jasnoću koja su jednaka ljubavi i povjerenju. Prije ili kasnije, oboje će biti umorni od dvostrukog života i ono što se ranije činilo kao ljubav slomit će vam srce, naravno ljubavnici.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.