Devetogodišnjak hitno prebačen u Italiju zbog virusa nepoznatog porijekla

Devetogodišnjak hitno prebačen u Italiju zbog virusa nepoznatog porijekla

Foto: 

Stux / Pixabay

D.H.

D.H.

Jedan simptom posebno zabrinjava liječnike

Devetogodišnji dječak iz Srbije hitno je prebačen u bolnicu u Italiji zbog virusa nepoznatog porijekla. Liječnici u Bergamu trebali bi procijeniti hoće li mu biti potrebna transplatacija jetre.

Prethodno je liječen na Institutu za majku i dijete, a gastroenterologinja i šefica Odjela hepatologije u toj instituciji Ivana Kitić za RTS je potvrdila kako je stanje djeteta stabilno.

‘Njegovo opće stanje je dobro. Trenutno se rade dodatne analize kako bise procijenila potreba za transplatacijom jetre’, potvrdila je Kitić.

Osvrnuvši se na simptome koji ukazuju na zarazu ovim virusom, doktorica Kitić upozorila je da se radi o visokoj temperaturi, proljevu, povraćanju i osjećaju mučnine.

‘To su opći simptomi i pojavljuju se kod različitih bolesti. Međutim, ono što je karakteristično kod zaraze ovim virusom jest žutilo bjeloočnice’, upozorila je.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.