Dječak umro nakon vađenja mliječnog zuba

Dječak umro nakon vađenja mliječnog zuba

Foto: 

Pololofreack30 / Pixabay

D.H.

D.H.

Roditelji od liječnika traže samo jedno

Veles Pašnik, 5-godišnji Ukrajinac, preminuo je nakon rutinskog operativnog zahvata u gradu Lavovu. Prilikom vađenja dvaju mliječnih zuba pod općom anestezijom dječak je doživio srčani zastoj i proglašen je klinički mrtvim, prenosi Dnevnik.hr.

Liječnici su ga pokušali reanimirati, u tome su i uspjeli, a Veles je prebačen na odjel intenzivne njege, gdje su liječnici proglasili moždanu smrt i 37 dana je proveo u komi, prenio je ukrajinski portal Bukvi.

Od Velesa se dirljivom porukom oprostio njegov otac napisavši ‘Leti, dečko naš, leti, budi nam svjetlost s neba. Počivaj u miru, dragi naš Lesonjo’.

Operacija vađenja mliječnih zuba provedena je u klinici Ori-Dent u zapadnom dijelu Ukrajine.

‘Zaposlenici stomatološkog centra ponudili su se izvršiti operativni zahvat uklanjanja mliječnih zuba pod općom anestezijom. Na dan operacije dijete se opiralo u operacijskoj sali, odbijalo je stavljanje maske, kao da je naslutilo tragediju koje se približavala. Anesteziolog mu je pred mojom suprugom nasilu stavio masku. Supruga ga je zamolila da prestane, ali on je nije poslušao i nastavio je s prisilnim stavljanjem maske, nakon čega je dijete zaspalo’, rekao je Viktor Pašnik, Velesov otac.

Velesova majka potom je napustila operacijsku salu kako bi se operacija mogla izvršiti, a ubrzo je čula komešanje.

‘Liječnici su se počeli okupljati, a poslije dvadesetak minuta stigle su dvije ekipe hitne pomoći. Direktor klinike rekao je mojoj supruzi da je djetetu tijekom operacije stalo srce te da su ga liječnici uspjeli reanimirati i Veles je prebačen u bolnicu.

Ondje smo od liječnika saznali da je situacija kritična i da se nalazi u teškom stanju. Također, rekli su da je tijekom stomatološke operacije naš sin bio klinički mrtav i da su liječnici predugo čekali da naprave reanimaciju. Poslije sljedećeg pregleda liječnik je konstatirao da je mozak djeteta mrtav i da ga samo aparati održavaju na životu’, dodao je Viktor.

Obitelj petogodišnjeg Ukrajinca posebno je pogodilo odbijanje liječnika da im predaju dva mliječna zuba uklonjena tijekom operacije.

Policija je pokrenula istragu uslijed nepravilnosti tijekom obavljanja operacije. Glavnom optuženom prijati kazna zatvora od tri godine.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.