Istovremeno pozitivan na HIV, majmunske boginje, ali i koronu

Istovremeno pozitivan na HIV, majmunske boginje, ali i koronu

Foto: 

Tatiana from Pixabay

D.H.

D.H.

Bizaran slučaj

U Italiji je zabilježen prvi slučaj pacijenta koji je istovremeno pozitivan na Covid, majmunske boginje i HIV.

Ovaj 36-godišnji Talijan je devet dana nakon povratka iz Španjolske osjetio razne simptome: glavobolju, grlobolju, umor, a dobio je i temperaturu.

Kako prenosi CNBC, Talijan je rekao da je tijekom boravka u Španjolskoj imao nezaštićene spolne odnose s muškarcima. Tri dana nakon pojave simptoma, potvrđena mu je korona, objavio je stručni časopis Journal of Infection.

Ali to se uskoro pokazala kao manja briga.

Uskoro je imao i simptome majmunskih boginja. Crvenilo se proširilo s ruke na cijelo tijelo te je primljen u bolnicu u Cataniji. Tamo je 36-godišnjak bio na različitim testiranjima koja su pokazala da je pozitivan na majmunske boginje, koronu ali i HIV.

Prošle godine bio je negativan na testu za HIV, što znači da se zarazio relativno nedavno.

Nakon što je prebolio majmunske boginje i koronu, pušten je iz bolnice u kojoj je proveo sedam dana.

– Ovaj slučaj pokazuje kako se mogu preklopiti simptomi majmunskih boginja i korona virusa te potvrđuje da se u slučaju koinfekcije ispitaju seksualne navike pacijenta, kako bi se došlo do ispravne dijagnoze – kažu u svom izvještaju istraživači Sveučilišta Catanija, prenose 24 sata.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.