Majka je donijela svoju bebu na posao, šefica ju je fotografirala. Slika je pokrenula rasparavu

Majka je donijela svoju bebu na posao, šefica ju je fotografirala. Slika je pokrenula rasparavu

Foto: 

Facebook

D.H.

D.H.

Što vi mislite o dovođenju dojenčadi na radno mjesto?

Nekim je majkama majčinstvo kao šetnja u parku, barem tako misli Melodyna šefica. Nakon što je uslikala Melody tijekom rada na poslu, njezina je šefica pomislila da je taj trenutak tako divan da ga treba podijelili. Nakon što je šefica učitala fotografiju na Facebook stranicu Maryland Farms Chiropractic, nije znala da će dobiti tako puno pozornosti. Šefica i radnica su mislile da je fotografija jako slatka.

„Majke koje rade. Ona to čini tako lakim. Pomaže i što je beba Nora-Ju jako draga i sretna što je blizu mame. Možete li ovo podijeliti? Trebamo više velikih i malih poslova u kojima se ovakve stvari dopuštaju. Maleni tako brzo odrastaju. Majke koje radite, objavite fotografije sebe i svojih malenih dok radite“.

Melody je i dalje mogla raditi od kuće, ali je ponekad bila potrebna dodatna pomoć kod kiropraktičara gdje je radila. Budući da je dojila, njezinoj šefici nije bio problem davati joj dodatne stanke.

Kada se sve više ljudi počelo zanimati za tu objavljenu fotografiju, Melody i njezina šefica su shvatile da je to zapravo dobar početak za razgovor o bebama na radnom mjestu. Melody je rekla:

„Znam da neki uredi i radna mjesta jednostavno nisu prikladni za bebe, ali ujedno mislim da bi neka radna mjesta mogla biti fleksibilnija kada je riječ o dovođenju beba na posao“.

Davanje majkama fleksibilnosti da dovedu svoju djecu na posao može pomoći sa troškovima čuvanja djeteta:

„Mislim da je za mnoge obitelji financijski bolje da jedan roditelj ostane kod kuće nego da radi i daje većinu plaće za čuvanje djeteta“.

Melody je spomenula da samohrane majke nemaju opciju ostanka kod kuće. Vrtići i jaslice su gotovo postali norma kada je riječ o odgoju djeteta.

Melody se nada da će fotografije nje kako radi s bebom u uredu pomoći drugim zaposlenicima da vide širu sliku:

„Ovisno o radnom mjestu, majke mogu dovoditi svoju djecu na posao i biti produktivne. Nadam se da će u budućnosti više majki dobiti priliku koju ja imam – da mogu raditi i pridonositi obiteljskom budžetu, a ujedno provoditi vrijeme sa svojom bebom“.

Melody je uspješno spojila majčinstvo i posao te pokazuje da je briga za dijete na radnom mjestu moguća ako je okoliš za to pogodan i ako postoji potpora drugih radnika i nadređenih. Možda će u budućnosti biti više ovakvih primjera te će mnoga radna mjesta biti prikladna za majke i bebe, prenosi Noviživot.net.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.