Nakon 35 godina zatvara se jedan od najvećih proizvođača kondoma u Europi

Nakon 35 godina zatvara se jedan od najvećih proizvođača kondoma u Europi

Foto: 

Kerry Johnson from Pixabay

D.H.

D.H.

Problemi vezani uz rat u Ukrajini i stanje u Rusiji

Jedan od najvećih proizvođača kondoma, CPR GmbH, već je nekoliko dana u stečajnom postupku. Tvrtka iz Sarstedta u Donjoj Saskoj proljetos je obznanila kako se nalazi u financijskim problemima, javlja Fenix Magazin.

Prema ranijim izvješćima, tvrtka se našla pod pritiskom zbog deviznih problema i problema s naplatom u svom poslovanju u Rusiji nakon što je počeo rat u Ukrajini te zavladale sankcije.

Tvrtka CPR koja je izvozila u različite zemlje, objavila podatke prema kojima je od sredine 2020., proizvodila do 200 milijuna kondoma godišnje. Od toga je samo oko 15 posto ostalo u Njemačkoj, uključujući privatne robne marke od trgovaca. U Francuskoj je tijekom pandemije koronavirusa bila nestašica CPR-ovih kondoma, a prema riječima šefa CPR-a Michaela Kesselringa, to se također dogodilo u Njemačkoj na početku pandemije. Potražnja u online poslovanju stoga je u početku također porasla.

Njemačka traži 250 tisuća radnika, ovo su najtraženija zanimanja
Kesselring je potvrdio za Lebensmittel Zeitung (LZ), kako tvrtka ne može nastaviti poslovanje. Sukladno tome, investitori koji su pogledali tvornicu u Sarstedtu nakon otvaranja stečaja nisu dali nikakve ponude za preuzimanje.

Prema informacijama iz LZ-a, oko 80 zaposlenika tvornice već je otpušteno. Međutim, kriza proizvođača počela je puno prije rata u Ukrajini. Već sredinom 2020. bilo je moguće spasiti se od prethodne nelikvidnosti. Sada je CPR-u došao kraj.

Podsjetimo, tvrtka CPR GmbH osnovana je 1987. godine i dugo vremena je slovila za najvećeg proizvođača kondoma u Europi. Njezine robne marke SICO i The Crazy Monkey Condoms korisnicima su nudile široku paletu različitih vrsta visokokvalitetnih kondoma Made in Germany od prirodnog gumenog lateksa. Tvrtka je također također proizvodila strojeve i laboratorijsku opremu potrebnu za proizvodnju kondoma.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.