UŽASAN NEMAR Dvije godine se liječila od raka da bi je šokiralo priznanje doktora

UŽASAN NEMAR Dvije godine se liječila od raka da bi je šokiralo priznanje doktora

Foto: 

sohannishu1990 from Pixabay

D.H.

D.H.

‘Pa ne možeš vjerovati!’

Megan Royle (33) 2019. godine je dijagnosticiran rak kože nakon čega je prošla devet krugova liječenja te operaciju, a čak se podvrgnula i zamrzavanju jajnih stanica. Dvije godine kasnije, otkrivena je nevjerojatna pogreška kada se preselila u drugi grad te samim time, drugu bolnicu.

Liječnika opće prakse posjetila je 2019. godine zato što se madež na njezinoj ruci povećao i počeo je svrbjeti. Rezultati biopsije ukazali su na to da ima melanom (zloćudni tumor kože) pa je upućena kod specijalista u bolnicu Royal Marsden gdje je ponovljena biopsija potvrdila dijagnozu prethodne.

Royle je zatim prošla devet krugova tretmana imunoterapije, zamrznula jajne stanice te se podvrgnula operaciji koja je uklonila ‘rak’ Nakon toga joj je rečeno da je u remisiji, ali kada je promijenila mjesto stanovanja i prijavila se kod novog liječnika, otkriveno je da rak nikada nije niti rak.

Tužila je bolnice zbog nemara, a odvjetnik je osigurao dvije nagodbe na sudu.

Sada je dobila kompenzaciju od fonda bolnice Royal Marsden te Imperial College Healthcare NHS Foundation (sustav od pet bolnica) koji odrađuju patološke usluge koje je koristila bolnica Chelsea & Westminster, jer su oboje pogrešno pročitali nalaze i doveli do potpuno pogrešne dijagnoze.

‘Jednostavno ne možeš vjerovati da se nešto ovakvo može dogoditi i da do danas nisam dobila objašnjenje kako se uopće dogodilo. Dvije sam godine provela vjerujući da imam rak, prošla sva liječenja i nakon toga mi je rečeno da ga uopće nemam.

Kada su mi liječnici to priopćili, trebalo je vremena da mi sve ‘sjedne’. Mislite da će vam prva reakcija biti olakšanje, ali kod mene su prevladali frustracija i bijes’, kazala je Royle za Metro.

Royle objašnjava da joj je nakon dijagnoze rečeno da treba na kirurško uklanjanje tumora te da bi procedura mogla utjecati na plodnost.

‘U to vrijeme nisam razmišljala o djeci, ali htjela sam imati kasnije u životu pa sam zamrznula jajne stanice’, kazala je.

Odvjetnik Matthew Gascoyne osvrnuo se na slučaj koji je, kako kaže, prilično neobičan te dodaje da je ostavio značajne psihološke posljedice na Royle.’Posljedice su pojačane njezinom potrebom za operacijom te savjetovanjem da liječenje može utjecati na njezinu plodnost.

Patila je od mučnina kroz tretmane i bilo je to vrlo izazovno razdoblje za nju. Psihološki utjecaj dodatno je pogoršan kada joj je rečeno da nikada nije niti imala rak te da je sve moglo biti izbjegnuto’, kazao je odvjetnik i dodao da se nije preselila, možda bi ostala u situaciji u kojoj vjeruje da je u remisiji te da joj se rak može vratiti, prenosi Novi list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.