ad
ad

Ante Franić: Neumorno ću raditi za interese svih Splićanki i Splićana

Ante Franić: Neumorno ću raditi za interese svih Splićanki i Splićana
D.H.

D.H.

 

‘Idemo u borbu da naš grad ponovno krene, raste i procvita!’

Ante Franić, kandidat za splitskog gradonačelnika liste SDP-HSU poručio je kako je Splitu potrebna pozitivna promjena i razvojni iskorak nakon više od 30 godina.

– Naša generacija će to napraviti. Splićanke i Splićani, znam da uz vašu pomoć mogu unijeti novu energiju u upravljanje gradom uz brigu o javnom dobru, splitskim interesima i progresivnim vrijednostima. Vratit ćemo gradu ambiciju koju je izgubio zadnjih desetljeća. Dokazao sam u svojoj karijeri u privatnom sektoru da mogu uspješno provoditi zahtjevne projekte. Prvi potez bit će mi objava na Internetu svih računa. Gradske tvrtke i ustanove koordinirat ću preko zajedničkih službi radi smanjenja troškova. Nakon donošenja Strategije razvoja, PPU-a i novog GUP-a već u prvom mandatu pokrenut ćemo razvojne projekte. Kronični nedostatak parkirališnih mjesta okončat ću provedbom do sada predviđenih, ali i novih projekata poput garaže na Poljudu i na Plokitama, poručio je.

Obećao je kako će izgraditi novu školu na Kili i nove školske dvorane za škole koje ih nemaju.

– Djeca u školama imat će besplatne marende i bit će osigurana. Za mlade obitelji izgradit ćemo POS-ove stanove i stanove za najam u Hercegovačkoj ulici i na Sirobuji, a kad je već država ukinula tu olakšicu, Grad će se odreći poreza na promet kod kupnje prve nekretnine. U iduće četiri godine ću obnoviti Poljud sufinanciranjem iz EU fondova. Brinut ću o zaštiti i promicanju splitskog identiteta. Djela ljudi koji su stvorili naš identitet i kojima se ponosimo, od Miljenka Smoje do Ive Tijardovića, neće biti zanemarena u javnom prostoru. Financijski i prostorno pomagat ćemo mlade umjetnike, kazao je.

Istaknuo je i kako neće dozvoliti da stariji sugrađani čekaju godinama red za staračke domove, već da će od države zatražiti hotel Zagreb na Duilovu i Dom željezničara kao lokacije na staračke domove.

– Nisam kandidat koji je slatkorječiv i koji se želi svidjeti svima, ali ću zato neumorno braniti i raditi za interese svih Splićanki i Splićana. Izađite na izbore, dajte mi svoje povjerenje i idemo zajedno krenuti u borbu da naš grad ponovno krene, raste i procvita!, zaključio je.

Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split i kandidat za zamjenika gradonačelnik je istaknuo kako njihova koalicija zastupa progresivne vrijednosti ljevice i lijevog centra i antifašističke vrijednosti.

– Ali ih ne i zastupamo samo kad govorimo direktno o tim temama, već i kad govorimo o životnim temama, bitnim za svakodnevni život ljudi. Otvorili smo brojne teme koje nitko nije otvorio. Neki su nas kopirali, i neka su. Bitno je da nakon ovih izbora Split napravi razvojni iskorak kakav nije napravio 40 godina ako se uhvatimo strateški bitnih tema. Otvorili smo temu željeznica, gospodarske zone na Kopilici, održivog turizma te socijalne teme uključujući i probleme naših umirovljenika. To zastupa naša koalicija SDP – HSU prevođena našim kandidatom za gradonačelnika Splita Antom Franićem i pozivam birače ljevice i lijevog centra da nas podrže. To zastupa i naš kandidat za župana Ranko Ostojić i SDP-ova lista za Županijsku skupštinu, na kojoj sam također kandidat, te stoga pozivam sve birače u Splitu da našim županijskim kandidatima daju povjerenje, rekao je Kotur.

Eleonora Mandić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika pozvala je sve, a posebno mlade,da u nedjelju izađu na izbore i podržite najmlađeg kandidata za gradonačelnika Splita Antu Franića te zaokruže listu broj 2 za gradonačelnika i listu broj 13 za Gradsko vijeće.

– Posebno bi se obratio najugroženijima, najranjivijima, a tu su dominantni umirovljenici. Izlaskom u većem broju na izbore u nedjelju dali ste šansu da pobjedi najbolji. Svojim izlaskom na izbore dali ste šansu i sebi i gradu i demokraciji. Ako zaokružite za kandidata za gradonačelnika broj dva, Antu Franića i listu SDP-a i HSU-a, broj 13 budite sigurni da ste odabrali najbolji izbor, kazao je Silvestar Krka, predsjednik HSU-a Split.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.