ad
ad

Ante Franić: Split je izgubio Žnjan, pogledajte zapisnik s otvaranja ponuda

Ante Franić: Split je izgubio Žnjan, pogledajte zapisnik s otvaranja ponuda
D.H.

D.H.

 

 

‘Zapisnik je jasan i sad je vrijeme da splitski i nacionalni HDZ prestane s neistinama i skrivanjem informacija od građana’

Ante Franić, kandidat za gradonačelnika Splita koalicije SDP-HSU, održao je danas u Zagrebu na Markovom trgu konferenciju za medije zajedno s Arsenom Baukom, potpredsjednikom Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru, a potporu im je dao i saborski zastupnik SDP-a iz Splita Branko Grčić. Povod su bile jučerašnje izjave ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića koji je javno istaknuo da privatna tvrtka koja je dala najveću ponudu za koncesiju za Žnjan ne zadovoljava uvjete natječaja.

No, Ante Franić je danas novinarima objavio presliku zapisnika iz kojeg je vidljivo da je Povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture jasno naznačilo da ponuda zadovoljava svih 25 kriterija propisanih u natječaju. Dodatni problem je i činjenica da je otvaranje ponuda obavljeno još 29. ožujka, a da resorno Ministarstvo još uvijek nije javno objavilo rezultate natječaja, što je protivno Zakonu.

‘Jedini sam kandidat koji se bori za interese Splita, za javne interese grada. Jedini se ne libim doći u Zagreb i boriti se u Zagrebu za splitske interese. Ministar Butković uključio se u kampanju da pomogne Vici Mihanoviću i iznio neistinu o dodjeli koncesije na Žnjanu. Ministar neistinama brani glupost i neznanje splitskog HDZ-a. Ministar u Vladi RH prikriva da će se Žnjan dati privatnom investitoru na čak 40 godina, čekajući valjda da prođu lokalni izbori. No, neistine i skrivanje neće sakriti činjenicu da su još jednom dokazali svoju apsolutnu nesposobnost za zaštitu interesa Splita i njegovih građana’, rekao je Franić.

Franić je iskazao svoju zabrinutost što je jedna privatna tvrtka sa samo 100 kuna temeljnog kapitala uspjela skupiti svu traženu dokumentaciju i predati za nijansu bolju ponudu od splitske gradske tvrtke Žnjan koja se godinama pripremala za ovaj natječaj.

‘Vice Mihanović i HDZ u Splitu vertikalu vlasti iskorištavaju isključivo za prikrivanje svoje nesposobnosti i zadovoljavanje privatnih interesa. Kao budući gradonačelnik, tražit ću prenošenje ovlasti za gospodarenje splitskim pomorskim dobrom od Županije na Grad Split, što nam omogućava i Zakon. Neću dopustiti da se bilo tko igra s interesima Splita i da naše najvrjednije resurse daje na 40 godina tek osnovanoj privatnoj tvrtki’, rekao je Franić te još jednom pozvao na poništenje cjelokupnog natječaja za koncesiju za Žnjan.

‘Zapisnik je jasan i sad je vrijeme da splitski i nacionalni HDZ prestane s neistinama i skrivanjem informacija od građana. Splićani neće dopusti da Žnjan ode privatniku na 40 godina’, istaknuo je Franić te pozvao ministra da se postupak za koji je već sada probijen zakonski rok dovrši i splitskoj i hrvatskoj javnosti iznosu točne informacije.

‘Kod nas u Splitsko-dalmatinskoj županiji tradicionalno pred lokalne izbore dodjela koncesija na pomorskom dobru postane tema, pa je tako zadnji put HDZ morao promijeniti kandidata za župana zbog koncesije na plaži Zlatni rat. U ovom slučaju u Splitu ministar prometa Butković se imao potrebu uključiti i komentirati postupak dodjele koncesije i valjanost ponuda. S obzirom na to da se ministar Butković uključio u kampanju HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Splita onda bi bilo dobro da se još malo uključi i odgovori na ova pitanja koja mu je postavio naš kandidat za gradonačelnika Splita Ante Franić’, naglasio je Arsen Bauk.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.