ad
ad

Ante Franić: Treba nam socijalni razvojni iskorak i moderni dom umirovljenika na Duilovu

Ante Franić: Treba nam socijalni razvojni iskorak i moderni dom umirovljenika na Duilovu
D.H.

D.H.

 

 

 

 

-Umirovljenicima bih uputio poruku da prepoznaju naš program, da pomognu sebi, da pomognu gradu, kazao je Silvestar Krka, predsjednik HSU-a Split-

Ante Franić, kandidat za gradonačelnika Splita koalicije SDP-HSU: SDP na izbore u Splitu izlazi u koaliciji s HSU-om. Tražit ću od Vlade RH da hotel Zagreb na Duilovu prepusti Gradu Splitu, kako bi tu otvorio moderan dom za umirovljenike. Naše umirovljenike ne želim stavljati u neke zabačene objekte. Želim im dati prekrasnu lokaciju, sunce i more, sve što im treba za kvalitetan život. U planu je i izvedba drugih domova za smještaj starijih osoba jer se na listama čekanja čeka duže od osam godina. Udvostručit ćemo pomoć Grada umirovljenicima, a izborit ćemo se da ne plaćamo državi koncesiju za Žnjan. Taj novac koji nam je Vlada htjela uzeti, dat ću našim umirovljenicima. Ne treba nam samo infrastrukturni i ekonomski razvojni iskorak, nego i socijalni.

Formirat ću Savjet za umirovljenike, kao savjetodavno tijelo gradonačelnika, koje će pratiti i predlagati najučinkovitije mjere za poboljšanje stanja i unaprjeđenja kvalitete života. Otvorit ću dnevne boravke za umirovljenike u svim gradskim kotarevima
i osigurati besplatan javni prijevoz za umirovljenike i starije osobe. Podržat ću sve koji pružaju usluge pomoći u kući, dostavi obroka i naručenih namirnica. Posebnu potporu dat ću udrugama koje u programu imaju skrb i pomoć starijim osobama kao što su sportsko-rekreativne aktivnosti, kulturno-zabavne aktivnosti, psihosocijalna pomoć i druge zdravstvene usluge. Intenzivirat ću podršku i suradnju s udrugama umirovljenika, posebno s Maticom umirovljenika i Sindikatom umirovljenika. Osigurat ću besplatnu pravnu pomoć i pravno savjetovanje, te pokrenuti nove programe cjeloživotnog učenja i informatičkog opismenjavanja. Stvorit ću pretpostavke za ugradnja dizala sredstvima iz gradskog proračuna i EU fondova. Osigurat ću isplatu uskrsnica i božićnica, umirovljenicima. Omogućit ću da se svi umirovljenici iscrpno informiraju o sadržajima i aktivnostima koje Grad poduzima direktno ili u suradnji s udrugama da bi život umirovljenika bio dostojan čovjeka i da se u svom gradu ne osjećaju kao građani drugog reda.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.