BEROŠ O SISTEMATSKIM PREGLEDIMA: Moramo se vratiti na stare, štamparovske postavke brige za građane

BEROŠ O SISTEMATSKIM PREGLEDIMA: Moramo se vratiti na stare, štamparovske postavke brige za građane

Foto: 

valelopardo from Pixabay

D.H.

D.H.

Ravnatelj osječke bolnice mu tvrdi da je neuspjeli abortus obavljao liječnik

Ministar zdravstva Vili Beroš prije početka današnje sjednice Vlade osvrnuo na najave o obaveznim sistematskim pregledima.

– Slušao sam struku u pandemiji i slušam je i sad. S obzirom na naše loše životne navike struka upozorava da moramo pojačati preventivu. U javnom zdravstvenom sustavu ne postoje sistematski pregledi kao takvi. Forma sistematskog u javnom zdravstvu ne postoji – rekao je Beroš.

– Osnovana je radna skupina koja je krenula s radom. Dosta je kritičara, ali ja to pozdravljam. Struka je ta koja će odrediti ovisno o dobi i spolu što je kome i u kojem intenzitetu potrebno – rekao je Beroš.

– Ne brinemo dovoljno o zdravlju, moramo pojačati zdravstvenu pismenost i vratiti se na Štamparovske metode – poručio je Beroš.

Komentirao je i slučaj KBC-a Osijek o kojem su prva pisala 24 sata.

– Prekid trudnoće je vršio liječnik, to mi je jutros telefonski rekao ravnatelj bolnice. Kada dobije očitovanje bolnice ako budu postojali elementi poslat ćemo inspekciju. Svaka ustanova u Hrvatskoj mora omogućiti prekid trudnoće. Dodatno smo upozoravali sve ustanove da moraju poštovati tu regulativu – rekao je Beroš.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.